S.V. Nieuwleusen zet zegereeks voort

0
86

Op het druilerige sportpark ‘t Klaverblad speelde het eerste van S.V. Nieuwleusen zaterdag hun vierde competitiewedstrijd tegen SVN’69 uit Nijeveen. Om bij te blijven bij de bovensten was een overwinning noodzakelijk tegen het nog puntloze SVN ’69. De gastheren uit Nijeveen hadden de pech echter om deze competitie te startten tegen de ploegen die normaal gesproken bovenin mee gaan draaien in deze 3e klasse D.

Bij de ploeg van trainer Jeroen Elzinga begon Steven Visscher op het middenveld terwijl daardoor Reinier Meijerink opschoof in het basisteam en de aanval completeerde naast Wouter Tabbers.

{loadmoduleid 143}

SVN’69 kwam toch nog enigszins verassend uit de startblokken en dat leverde een kans op voor Niels Vriend. Na een kwartier nam S.V. Nieuwleusen het heft in handen en liet men zien dat de ploeg uit Nieuwleusen duidelijk een maatje te groot was voor SVN’69. Reinier Meijerink opende dan ook na 17 minuten de score op voortreffelijk aangeven van Wouter Tabbers. SVN’69 probeerde nog wel het tij te keren o.l.v. good old Anton Bijker maar ook hij kon niet verhinderen dat in de 38e minuut Ruben Brinkman genadeloos uithaalde en de 2-0 binnen schoot. Doelverdediger Klaas Schra van de gasten kon zich naar hartenlust uitleven op schoten van Saake Malestein en Wouter Tabbers maar was toch ook kansloos als Bas Evenboer, net voor rust,  kiezelhard inkopte na een prima voorzet van Saake. In de tweede helft controleerde S.V. Nieuwleusen prima de wedstrijd met af en toe heel frivool en aantrekkelijk voetbal. Het enige dat eigenlijk ontbrak was de afwerking. Mooi voor de ploeg (en natuurlijk voor hemzelf) was dat Tom Vasse na blessureleed zijn competitiedebuut kon maken. Zodoende raakt de ziekenboeg steeds leger en de concurrentie steeds groter wat alleen maar een luxe probleem kan gaan opleveren voor de technische staf. Het was uiteindelijk aanvoerder Reinier Meijerink die na een individuele actie de 4-0 eindstand liet aantekenen. Ondanks de trieste weersomstandigheden kon de S.V. Nieuwleusen aanhang hierna toch positief en enthousiast het clubhuis bezoeken voor een gezellige derde helft. Volgende week wacht om 15.15 uur de uitwedstrijd tegen Hardenberg ’85. De pupillen van de week waren twee meiden van MO13-1 namelijk Iris Middelveld en Naomi Goos die zich het verdiende bakje patat lekker lieten smaken.

Doel: Tim Hoogenkamp

Achterhoede: Stijn Theunissen – Stefan van Veen – Roy Bollemaat – Bas Evenboer

Middenveld: Ruben Brinkman ( 78 min. Leon de Raad) – Gerrit Zekveld – Saake Malestein – Steven Visscher (63 min. Tom Vasse)

Voorhoede: Reinier Meijerink – Wouter Tabbers (63 min. Lars Gruben)

Scoreverloop:

  • 17 min Reinier Meijerink 1-0
  • 38 min Ruben Brinkman 2-0
  • 45 min Bas Evenboer 3-0
  • 85 min Reinier Meijerink  4-0