Mooie Overwinning S.V. Nieuwleusen in Hardenberg

0
55

S.V. Nieuwleusen boekte zaterdag 19 oktober jl., uit bij Hardenberg’85, een regelmatige overwinning. Dit ondanks een slordige fase in de eerste helft. Toch was het met rust al 0-2 door doelpunten van Bas Evenboer en Ruben Brinkman. Lars Gruben tekende halverwege de tweede helft de 0-3 aan. Hierdoor blijven de oranjehemden favoriet Achilles 1894 op de hielen zitten.

S.V. Nieuwleusen startte met Tom Vasse voor Steven Visscher. Voor de rest had trainer Jeroen Elzinga zijn team ongewijzigd gelaten. De opdracht was duidelijk: direct druk zetten op de achterhoede van Hardenberg’85. Het eerste kwartier was S.V. Nieuwleusen dan ook de betere ploeg. Na een actie van Tom Vasse kreeg rechtsback Stijn Theunissen een opgelegde kans. Maar helaas liet hij de vele meegereisde supporters nog niet juichen. Hierna brak een slordige periode van S.V. Nieuwleusen aan. Simpel balverlies terwijl een makkelijke manier van het aanspelen mogelijk was. Geen overzicht en te druk en te veel lopen met de bal was het gevolg. Na een half uur spelen krijgt Hardenberg’85 enkele kansen, maar doelman Tim Hoogenkamp houdt zijn doel schoon. Reinier Meijerink laat nog een mooie kans onbenut. In de 33e minuut scoort Bas Evenboer de 0-1. Na een corner van Hardenberg’85 zoekt S.V. Nieuwleusen direct de aanval. Ruben Brinkman schiet op het doel, de doelman stompt de bal voor de voeten van Bas, die deze kans koelbloedig afrond. Nog geen minuut later scoort Ruben Brinkman zelf de 0-2 na een aanval over links en een mooie voorzet van Tom Vasse. Daarna laten Lars Gruben en Saake Malestein prachtige kansen  op een hogere score liggen.

 {loadmoduleid 158}

Na de rust probeert Hardenberg’85 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Wat de thuisploeg niets oplevert want S.V. Nieuwleusen blijft de betere ploeg. Wederom krijgt de uitploeg de betere kansen. Alleen Lars Gruben weet nog te scoren. De jonge Thomas Koobs komt voor Tom Vasse en met een paar leuke acties krijgt hij de supporters op de banken. De ook ingevallen Wouter Tabbers en Steven Visscher krijgen beiden in hun eerste actie de mogelijkheid het net te laten bollen, wat helaas niet lukt. Roy Bollemaat kopt nog over. Hardenberg’85 kan daar met een enkele counters weinig tegenover zetten. Al met al een meer dan verdiende overwinning voor de fit ogende ploeg van hoofdtrainer Jeroen Elzinga en zijn kaderleden.

Na negentig minuten fluit scheidsrechter J.Klein Ganseij voor het eindsignaal. In deze sportieve wedstrijd kon hij de kaarten op zak houden.

Volgende week zaterdag 26 oktober speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen SCD’83 uit Dedemsvaart. Een altijd lastige tegenstander voor S.V. Nieuwleusen.

Vooraf houdt hoofdtrainer Jeroen Elzinga om 13.30 uur een extra wedstrijdbespreking voor leden van de Supportersvereniging en Club van 100.

Scoreverloop:

  • 34ste min.  Bas  Evenboer                0-1
  • 35ste min.  Ruben Brinkman             0-2
  • 59ste min.  Lars Gruben                   0-3                            

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel:                         Tim Hoogenkamp
Achterhoede:              Bas Evenboer-Roy Bollemaat-Stevan van Veen-Stijn Teunissen
Midenveld:                  Saake Malestein(72 min. Steven Visscher)-Gerrit Zegveld-Tom Vasse(57 min. Thomas Koops)-Ruben Brinkman
Voorhoede:                Reinier Meijerink-Lars Gruben (66 min. Wouter Tabbers)