Na afloop van de vrij kansloze 0-2 nederlaag tegen Asser Boys kreeg USV ongewild toch nog iets tastbaars in handen. Door de uitslagen op de andere velden schijnt de rode lantaarn deze week op sportpark Hulsterlanden. Voorafgaand aan dit seizoen had niemand bij USV rekening gehouden met dit donkere scenario.

Vorige week haalde USV bij LEO de eerste punten van dit seizoen binnen met een vrij behoudende spelwijze. Tegen Asser Boys werkte dat recept niet. Voor rust was het balbezit 70/30 in het voordeel van de gasten. Voorin kwam USV totaal niet uit de verf, ook al omdat de laatste pass voortdurend precisie miste. Een kopbal van Dennis van der Veen na een corner was slechts een sporadische opleving. Het verbaasde dan ook niemand dat Asser Boys het grote spelaandeel vertaalde in een voorsprong. In de 36e minuut soleerde Mark Koops door de verdediging van USV en rondde beheerst af.

{loadmoduleid 158}

Op slag van rust sloeg Asser Boys nog een keer toe. Over links werd de achterlijn gehaald met Robert Termohlen als eindstation (0-2). Door de waslijst aan afwezigen strikten in de rust routinier Rick Timmerman en de na een lange blessure teruggekeerde Frank Kuiper de veters. Hun inbreng zorgde zeker voor nieuw elan en dreiging. Maar toen de aansluitingstreffer uitbleef, nam Asser Boys vrij eenvoudig de touwtjes weer in handen. Met veel lengte achterin, snelle beweging naar voren en goede combinaties, liet de 100-jarige club uit Assen zien verder te zijn dan USV. Dat het overigens wel bleef proberen. Stan Scholten en Dennis van der Veen kregen nog schietkansen en Kay Huzen claimde nog een penalty. Vergeefs. Uiteindelijk viel op de overwinning van het sterke Asser Boys niks af te dingen. Zondag probeert USV in en tegen Pesse de weg omhoog weer in te zetten. Aanvang 14.00 uur.