Opruimen Herfstblad

0
89

Vanaf week 44 tot 48 komt de veeg-/zuigwagen van de gemeente regelmatig bij u in de wijk om het herfstblad op te vegen. Onderstaand schema zal, onder voorbehoud, zoveel mogelijk worden aangehouden.  Het kan voorkomen dat door de aangeboden hoeveelheid blad dit niet altijd op dezelfde dag kan worden opgeruimd. De gemeente Dalfsen vraagt hiervoor uw begrip.

  • Nieuwleusen: iedere donderdag en vrijdag (even weken noord- en oostkant van de Burg. Backxlaan, oneven weken Nieuwleusen-zuid)
  • Dalfsen: iedere maandag en dinsdag
  • Hoonhorst: woensdag in de oneven weken
  • Lemelerveld: woensdag in de even weken
  • Oudleusen: woensdag in de oneven weken

{loadmoduleid 158}

Bladbakken
Ook dit jaar zullen de bladbakken weer worden uitgezet op dezelfde plekken als voorgaande jaren. Er komt geen uitbreiding van het aantal bakken. Als er bakken staan op plekken waar de bomen het blad kwijt zijn, dan worden ze verplaatst naar andere plekken. In de bladbakken mag alleen blad. Als er ander afval in wordt aangetroffen, dan wordt de bak de eerstvolgende lediging weggehaald. Ook ‘eigen’ bakken, door bewoners zelf neergezet, worden niet door de gemeente leeggehaald. De bladbakken zullen vanaf de eerste week van oktober weer worden uitgezet.

Gebruik groene container
Voor al het blad dat de gemeente afvoert, moet de gemeente stortkosten betalen. Maar voor u geldt, dat u om de twee weken de groene container kunt aanbieden, die wordt dan gratis geledigd. Als u de container niet vol heeft en u zit met overtollig herfstblad, dan kunt u dit beter in de groene container doen en op de ophaaldagen aan de weg zetten.