Moeizame overwinning S.V. Nieuwleusen

0
59

De thuiswedstrijd tegen SCD ’83 uit Dedemsvaart werd door S.V. Nieuwleusen moeizaam gewonnen met 2-1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Ruben Brinkman in het zonnetje gezet. De 28-jarige middenvelder werd gehuldigd voor zijn 150e wedstrijd in het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen.

Na een aftastend begin was de eerste kans van de wedstrijd voor S.V. Nieuwleusen na tien minuten spelen. Uit een aanval over rechts werd de bal maar net voorlangs het doel geschoten. De vrij harde wind had er bijna voor gezorgd dat SCD ’83 enkele minuten later op voorsprong zou komen. De indraaiende hoekschop eindigde, geholpen door de wind, op de lat. In het verdere verloop van de eerste helft had S.V. Nieuwleusen de beste kansen om de score te openen. Tom Vasse kwam plotseling helemaal vrij te staan op links. Zijn mislukte schot ging echter ver naast. Op slag van rust kreeg S.V. Nieuwleusen een vrije trap te nemen ver buiten de 16 meterlijn. Het harde schot van Ruben Brinkman werd prima onschadelijk gemaakt door doelman Robert Withaar. Veel toeschouwers waren al op weg naar de koffie toen SCD ’83 in blessuretijd onverwacht op voorsprong kwam. Hiervoor was wel de hulp van doelman Tim Hoogenkamp nodig. Zijn slechte uittrap werd onderschept door een speler van SCD ’83 en uit de daaropvolgende scrimage voor het doel wist Melvin Hulleman te scoren (0-1).

{loadmoduleid 158}

De tweede helft werd gekenmerkt door een aanvallend S.V. Nieuwleusen en SCD ’83 dat koste wat het kost de voorsprong wilde verdedigen. Dit lukte SCD ’83 aardig, want S.V. Nieuwleusen had grote moeite om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Verder dan weer een hard schot van Ruben Brinkman uit een vrije trap dat met moeite werd gestopt door Robert Withaar kwam het voorlopig niet. Totdat een kwartier voor tijd de onmiskenbare klasse van Reinier Meijerink zorgde voor de aansluitingstreffer. Hij omspeelde op fraaie wijze zijn directe tegenstander en schoot beheerst in (1-1). S.V. Nieuwleusen bleef de aanval zoeken en kreeg loon naar werken nadat een fraaie steekpass van Tom Vasse op Reinier Meijerink leidde tot de verdiende voorsprong (2-1). SCD ’83 verliet de verdedigende stellingen maar was niet in staat om in de resterende minuten echt gevaar te stichten. De voor Tom Vasse ingevallen Nick Holsappel kreeg kort voor het einde van de wedstrijd nog een kans om de voorsprong te vergroten. Hij werd door Wouter Tabbers vanaf de achterlijn op maat bediend, maar wist de geboden kans niet te benutten.

Volgende wedstrijd: 2 november uit tegen koploper Achilles 1894 (Assen). Aanvang: 15.00 uur.

 

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

  • Doel: Tim Hoogenkamp
  • Verdediging: Stijn Tennissen, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Bas Evenboer (74e Leon de Raad)
  • Middenveld: Gerrit Zekveld, Saake Malestein,Tom Vasse (86e Nick Holsappel), Ruben Brinkman
  • Aanval: Lars Gruben (63e: Wouter Tabbers), Reinier Meijerink

Scoreverloop:

  • 45e : 0-1 Melvin Hulleman
  • 75e : 1-1 Reinier Meijerink
  • 85e : 2-1 Reinier Meijerink

Pupillen van de week:

Laurens Bosman en Naud Makkinga, spelers van JO13-3