S.V. Nieuwleusen strijdend ten onder bij Achilles

0
57

Zaterdag 2 november werd de belangrijke uitwedstrijd tegen Achilles 1894 uit Assen met 2-0 verloren. Na een moeizame eerste helft maar een goede tweede moest S.V. Nieuwleusen toch het hoofd buigen voor de koploper uit Assen.

Na een zeer indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Jan Pasman, werd er om 15.00 uur afgetrapt op Sportpark Marsdijk in Assen.

Het strijdplan werd snel duidelijk. Compact spelen en Achilles het spel laten maken. Dit strijdplan kon eigenlijk na 2 minuten al in de prullenbak. Achilles had het net al gevonden. De vooraf gevreesde spits van Achilles  Dzenan Sarkinovic loopt direct al een voorzet binnen.

{loadmoduleid 158}

Na nog een gevaarlijke actie van dezelfde spits gelooft Achilles het wel even en laat S.V. Nieuwleusen wat van de schrik bekomen. Maar S.V. Nieuwleusen heeft moeite met voetballen in de eerste helft. Het is druk op het middenveld waardoor vaak direct de lange bal gehanteerd werd. Na een minuut of 25 kwamen er de eerste kansjes voor S.V. Nieuwleusen. Na een mooie aanval werd een doelpunt van Reinier afgekeurd wegens buitenspel. Erg jammer.

Na een halfuur spelen moet Bas Evenboer helaas het veld verlaten wegens een hamstringblessure. Hopelijk valt het mee. Marc Hoogenkamp is zijn vervanger en gaat linksback spelen. Leon de Raad gaat centraal spelen op de plek van Bas.

Een paar minuten later lijkt Achilles de wedstrijd op slot te kunnen gooien. De terecht gegeven strafschop wordt echter gestopt door Tim Hoogenkamp. S.V. Nieuwleusen houdt hoop maar zal in de tweede helft wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen om tot een goed resultaat te komen.

S.V. Nieuwleusen begint vol goede moed aan de tweede helft.

Er wordt verder naar voren gevoetbald wat het spel ten goede komt. S.V. Nieuwleusen komt steeds beter in de wedstrijd en de kansjes beginnen te komen. Het blijft moeilijk om gevaarlijk in het strafschopgebied van Achilles te worden waardoor echte grote kansen uitblijven. Het blijft uitkijken voor de tegenstoten van Achilles. Het is een goede ploeg die vanuit het niets ineens makkelijk combineert en gevaarlijk wordt. Zij creëren de nodige kansjes en vlak voor tijd is het raak voor Achilles, 2-0. Na een tweede helft vol strijd met hoop op de gelijkmaker, blijven de punten toch in Assen.

Zaterdag 9 november  speelt S.V. Nieuwleusen om 15.00 uur uit tegen ZZVV uit Zuidwolde.

Scoreverloop:

  • 2e: 1-0 Sarkinovic
  • 87e: 2-0 van der Molen

Opstelling  S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Stijn Theunnissen (45e Thomas Huzen), Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Bas Evenboer (31e Marc Hoogenkamp (76e Lars Gruben)) Leon de Raad

Middenveld: Gerrit Zekveld, Saake Malestein, Ruben Brinkman
Aanval: Reinier Meijerink, Tom Vasse