De dames uit Nieuwleusen reisden af naar Balk, waar zij voor het eerst kennis gingen maken met de koploper van de competitie.

De eerste set startten de dames met Eva Rosa Fieten, Manouk Schoemaker, Suzan Vasse, Marit van der Woude, Maaike van Dijk, Sabine van den Berg en de libero Korien Hovenga. Al snel keek Flash tegen een achterstand aan. De dames uit Nieuwleusen hadden moeite met serveren en bij een achterstand van 7-3 vroeg de coach van Nieuwleusen een time-out aan. Bij een stand van 18-15 achter kwam Mireille Huzen in het veld voor Marit. Nieuwleusen bleef vechten voor elke bal en dit zorgde voor spanning aan het einde van de set. Bij een stand van 22-21 kwam Melanie Mijnheer in het veld voor Eva Rosa. Helaas mocht dit niet meer baten en ging de set met 26-24 naar Balk.

{loadmoduleid 158}

In de tweede set ging Nieuwleusen goed van start. Een mooie serveserie van Manouk zorgde voor een voorsprong van 2-5. Helaas lukte het de dames niet om het spel van Balk onder controle te krijgen en ze keken dus al snel weer tegen een achterstand aan van 16-10. Eva Rosa en Marit werden weer in het veld gebracht en Lisa Bollemaat mocht het team ook komen versterken! Helaas was de achterstand al te groot en ging deze set met 25-17 naar Balk.

Wederom maakte Nieuwleusen een goede start aan het begin van de beruchte derde set. Flash wilde niet met lege handen naar huis, waardoor er hard gevochten werd. Dit zorgde ervoor dat Nieuwleusen deze hele set een voorsprong had. Deze set ging dan ook verdiend naar Flash Nieuwleusen met een stand van 16-25.

Omdat de dames uit Nieuwleusen nu de smaak te pakken hadden, wilden zij gaan voor een vijfsetter. Dit betekent dat Flash deze set moest winnen. De dames uit Balk bleven goed spelen en dit zorgde voor een spannende set. Het ging gelijk op. Bij een stand van 11-11 werd Manouk terug in het veld gebracht. Dankzij een sterk aanvallende Maaike, werden er veel punten gescoord. De dames maakten het erg spannend en het bleef gelijk op gaan. Gelukkig had Nieuwleusen Manon van Blanken en Apie de mascotte bij zich, want zij hebben ons richting de overwinning geschreeuwd. Nieuwleusen won de set met 26-28.

De overwinning kwam dichterbij en Nieuwleusen deed er alles aan om te winnen. Bij een kleine voorsprong van 4-6 voor Nieuwleusen, vroeg de coach van Balk een time-out aan. Dit had succes voor de dames van Balk en zij kregen een voorsprong van 8-6, waardoor de coach van Nieuwleusen een time-out aanvroeg. Het lukte de dames uit Nieuwleusen niet meer om deze set te winnen en de overwinning ging naar de dames uit Balk.

De dames uit Nieuwleusen konden wel met een goed gevoel terugreizen naar Nieuwleusen, want zij hadden twee puntjes van de koploper kunnen snoepen. ​ Volgende week zaterdag, 16 november, spelen de dames uit Nieuwleusen tegen Sudosa-Desto dames 4. Publiek is van harte welkom om 16.00 uur in De Spil.