Zaterdag 9 november speelde S.V. Nieuwleusen in Zuidwolde tegen ZZVV. Er werd met 2-0 verloren.

S.V. Nieuwleusen begon uitstekend aan de wedstrijd. In de 4e minuut kreeg Lars Gruben een goed kans, maar zijn schot ging net naast. Enkele minuten daarna weer een mooie aanval en op aangeven van Reinier Meijerink schoot Tom Vasse rakelings voorlangs. In de 10e minuut kwam Tom Vasse weer alleen voor de keeper, maar nu lag keeper Verburg in de weg. Achteraf gezien waren dit de beste 10 minuten van de oranjehemden, het missen van deze drie 100% kansen bleken dure missers. Het spel van de Nieuwleusenaren werd steeds minder en ZZVV kwam iets beter in de wedstrijd. Kansen kreeg de thuisclub echter niet, maar ook voor de gasten viel er ook geen kans meer te noteren. In de 33e minuut probeerde Saake Malestein het met een goed schot vanaf de 16 meter, maar Verburg redde met de vuisten. Een minuut later was het raak voor de thuisclub. Stefan van Veen ging onder een voorzet door en de bal werd panklaar gelegd voor Joël Huiskes die geheel vrij de bal makkelijk in het doel kon schieten. Het was het eerst schot op de goal van ZZVV maar wel direct raak. S.V. Nieuwleusen probeerde natuurlijk nog voor de rust op gelijke hoogte te komen maar veel verder dan een schot van Reinier Meijerink kwam het niet.

{loadmoduleid 158}

Na de rust probeerde S.V. Nieuwleusen orde op zaken te stellen, maar al na 5 minuten ging het weer mis. Een vrije trap van ZZVV, helemaal van eigen helft, werd verkeerd beoordeeld door de verdediging waardoor Jovanni van Dijk de bal langs keeper Tim Hoogenkamp kon schuiven. De tweede kans van ZZVV dus ook raak. Veel te gehaast probeerde S.V. Nieuwleusen het doel te zoeken en het is het allemaal net niet deze middag. We moeten tot de 62e minuut wachten totdat er weer een kans komt. Roy Bollemaat kopt een vrij trap richting de hoek meer keeper Verburg wist er nog net een hand achter te krijgen. Tien minuten later mistte Roy een hele grote kans, de bal werd door Tom Vasse, op de 5 meter panklaar gelegd, maar hij schoot naast. Dit was dan zo’n middag dat niets lukte en de bal er niet in wilde.

A.s. donderdag 14 november om 20.00 uur. speelt S.V. Nieuwleusen een oefenwedstrijd met 2 gemengde teams van het 1e elftal en JO19-1. Zaterdag 16 november is er een inhaalprogramma en op zaterdag 23 november speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen S.C. Lutten.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

• Doel: Tim Hoogenkamp
  • Verdediging: Stijn Theunnissen(62e min. Robin Hoogenkamp), Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Leon de Raad(75e min. Steven Visscher).
  • Middenveld: Gerrit Zekveld, Saake Malestein, Tom Vasse , Ruben Brinkman
  • Aanval: Lars Gruben (56e Wouter Tabbers), Reinier Meijerink