USV overklast DIO (6-0)

0
59

USV trainer Yves Heskamp zag in de warming-up ‘kapstok voorin’ Leon Kooiker afhaken. Daardoor mocht de net weer van een blessure herstelde Roy Kuiers alsnog in de basis beginnen.

De zeer actieve middenvelder werd meteen ‘man of the match’. DIO Oosterwolde is niet voor niets de naaste belager van koploper Pesse. Met Dennis Westerhof en aanvoerder Martijn Wieldraaijer beschikken de Friezen over het nodige voetbalvernuft. Het duel was het eerste halve uur dan ook in balans. Beide ploegen hadden wat mogelijkheden. De beste was voor Max Schaeffer, maar zijn lob landde boven op de lat.

{loadmoduleid 158}

Het evenwicht werd verstoord toen DIO verdediger Yorick Baron met twee keer geel naar de kant werd gestuurd. USV sloeg meteen toe. De steekpass van Stan Scholten bereikte de rappe Ron Meijerink. Die vlak voor de paal de bal nog net het juiste zetje wist te geven (1-0). Met de rust in zicht drukte Roy Kuiers nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Eerst bereikte hij met een afgemeten corner Dennis van der Veen (2-0). Daarna soleerde hij succesvol over de achterlijn. Zijn voorzet op maat werd afgerond door de attente Ron Meijerink (3-0).

Met de riante voorsprong op zak en ook nog eens een numerieke meerderheid, controleerde USV na rust de wedstrijd volledig. DIO doelman Rick Kattouw hield veel tegen, maar werd in de 70e minuut in de korte hoek geklopt door de ingevallen Frank Kuiper (4-0). Even later had USV weer succes. De inzet van Max Schaeffer werd nog gekeerd, waarna Sander Schaeffer de mooiste van de middag in de kruising schoot (5-0). In de slotfase maakte USV ook nog het halve dozijn vol. Martijn Wieldraaijer kon na een domme overtreding vertrekken met twee keer geel. Uit de toegekende vrije trap kopte Niek Ekkelenkamp de 6-0 eindstand op het scorebord. Door de glansrijke overwinning staat USV stevig in de middenmoot met uitzicht naar een hogere klassering. Zondag kan een nieuwe stap naar voren worden gezet in en tegen Oldemarkt. Aanvang 14.00 uur.