USV wint ook in Oldemarkt (0-1)

0
60

Dankzij de vierde zege op rij heeft USV zich gemeld bij de beste ploegen in 3D Noord. Gemakkelijk ging dat niet. In en tegen het stugge Oldemarkt werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen.

USV begon zeker niet overtuigend. Veel balverlies en foute passes zorgden voor een overwicht van de fysieke sterke thuisploeg.  Doelman Martijn Scheper hield USV overeind. Tot drie keer toe wist hij een voorsprong van Oldemarkt te voorkomen. Even later was ook hij kansloos, maar het schot van Jorrid Minnema werd gestuit door de paal. USV was al blij ongeschonden de rust te halen, toen in blessuretijd Stijn de Jong een voorzet van Leon Kooiker zomaar in eigen doel schoot. Doelman Albert de Hoop was volledig kansloos op de strakke inzet (0-1).

{loadmoduleid 158}

Met deze meevaller op zak had USV na de pauze de zaken beter voor elkaar. Waar Oldemarkt het vooral bleef proberen met lange ballen, zocht USV de combinatie. Beide speelstijlen leidden tot weinig echt grote kansen. Wel was USV dreigender. Ron Meijerink was een keer dichtbij. En ook de kopbal van Leon Kooiker miste de juiste richting. In blessuretijd zette Oldemarkt nog een keer alles op alles. Maar zoals eigenlijk de hele middag, bleven de verdedigers de aanvallers de baas. Zondag probeert USV de fraaie zegereeks voort te zetten. Dan komt Oranje Zwart op bezoek. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Direct na afloop van deze laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar is er een optreden van volkszanger Nick Brinkhuis