De gemeente Dalfsen wint e-bike met deelname aan Fietsmaatjes

0
64

De gemeente Dalfsen heeft afgelopen vrijdag 29 november 2019 een elektrische fiets in ontvangst genomen van  provincie Overijssel. De gemeente deed, samen met zo’n 330 andere werkgevers in Overijssel, mee aan Fietsmaatjes. Er deden 5 teams uit de organisatie mee, met in totaal 23 fietsers. De gewonnen fiets wordt ingezet als ‘leenfiets’, om medewerkers de kans te bieden uit te proberen hoe ze het fietsen tussen woning en werk ervaren. De gemeente wil hiermee ook een voorbeeld zijn voor haar inwoners om de fiets te pakken naar het werk, als het gezien de afstand mogelijk is.

Fietsmaatjes is een fietsactie van Twente Mobiel en Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle, twee projectorganisaties van de provincie Overijssel, waarbij collega’s elkaar stimuleren om naar het werk te fietsen. Daarbij krijgen deelnemers voor elke gefietste dag een financiële beloning. Fietsmaatjes is dus: fietsen naar je werk en daar geld mee verdienen. Gezond, goed voor het milieu en leuk voor de portemonnee. Wanneer leden van het managementteam meededen aan de actie, maakte de werkgever kans op een bedrijfs-e-bike via verloting.

{loadmoduleid 158}

Henry van der Woude, directeur/adjunct gemeentesecretaris gemeente Dalfsen over de uitreiking en het project: “Het was een leuke verrassing te horen dat de gemeente Dalfsen de e-bike heeft gewonnen. We gaan hem inzetten om andere medewerkers ook te stimuleren op de fiets te stappen. Wat je merkt als je geregeld fietst, is dat je je fitter en productiever voelt. Daarnaast zorgt een fietser voor minder parkeerproblemen en is het natuurlijk een duurzame manier van voortbewegen. Kortom, fietsen loont!” Wethouder Van Leeuwen, ook aanwezig bij de uitreiking van de e-bike, vult aan: “We willen als gemeente graag een voorbeeld zijn voor onze inwoners. De gemeenteraad heeft het fietsen hoog in het vaandel staan, en een van de pijlers van onze fietsvisie is het stimuleren van fietsen. Hier zijn we al mee bezig, door bijvoorbeeld in samenwerking met de provincie Overijssel en gemeente Zwolle de snelfietsroute Zwolle – Dalfsen aan te leggen. Maar ook gaan we met andere acties de komende jaren aan de slag om fietsen zo aantrekkelijk mogelijk te maken”.

Fietsmaatjes-project

Twente Mobiel en Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle, twee projectorganisaties van de provincie Overijssel, willen zoveel mogelijk medewerkers stimuleren op de fiets naar hun werk te gaan. Elke deelnemer (automobilist) krijgt een persoonlijke maximum beloning toegewezen die hij in de actieperiode van 6 maanden bij elkaar kan fietsen. Het is voor het eerst dat het project Fietsmaatjes in de hele provincie Overijssel georganiseerd wordt. Een eerdere uitvoering in Twente vorig jaar was al succesvol. Uit onderzoek blijkt dat 85% van de deelnemers nog steeds op de fiets naar hun werk gaat. Ook nu lijkt Fietsmaatjes met ruim 5000 deelnemers van 330 Overijsselse bedrijven met meer dan 3 miljoen gefietste kilometers goed te scoren. Meer informatie over het project is te vinden op www.timreist.nl/fietsmaatjes.