Kulturhus “De Spil” zoekt dichterstalent!

0
204

Kulturhus De Spil neemt het initiatief voor de verkiezing van de “dichter van de Gemeente Dalfsen”.       

Hiertoe organiseert zij een Gedichtenavond op  24 januari 2020 en roep kandidaat dichters op zich aan te melden voor deze eretitel!

Deze gedichten-avond wordt i.s.m. de bibliotheek van Nieuwleusen en het Kulturhus De Spil gerealiseerd en de opening vindt plaats in de bibliotheek op 24 januari 2020 om 20.00uur. Tevens wordt die avond de Kunst en gedichtenbundel  ’L Art Brut – Ruwe kunst gepresenteerd en  uitgereikt aan Jan Uitslag, Wethouder van Cultuur van de Gemeente Dalfsen.

{loadmoduleid 158}

De bibliotheek zal gedurende deze week geheel in het teken staan van het thema Poëzie , d.m.v. boeken, films, video’s, kunstwerken e.d.    De presentatie en  voordracht van de gedichten door de uitgenodigde dichters zal die avond uitmonden, in een door een deskundige jury geselecteerde “Dichter van de Gem. Dalfsen”

Dit alles onder het genot van een hapje , drankje en de uiteindelijke uitreiking van de eretitel : Dichter(es) van de Gemeente Dalfsen 2020 -2022.                                                                                             

Wanneer: vrijdagavond 24 januari 2020 van 20.00 tot 22.30 uur.
Plaats: Bibliotheek van Nieuwleusen – Kulturhus De Spil Nieuwleusen.
Gastheer c.q. presentator: Stefan Keijzer Manager Kulturhus.

Jury gedichten-Comité: Verkiezing van de dichter van de Gemeente Dalfsen.

  • Viviane Rose, dichteres van Ommen
  • Piet Kalteren, dichter uit Nieuwleusen
  • Aalt Westerman, liedjesschrijver / voordrachtskunstenaar uit Nieuwleusen
  • Jan Uitslag, wethouder van Cultuur Dalfsen
  • Anke Bruggeman. Directeur, Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen                                                                                                              

De inschrijving staat open voor alle aspirant-dichters uit de Gemeente Dalfsen. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk vrijdag 10 januari 2020. Aanmelden geschiedt via [email protected]  of [email protected]

Erefunctie Gemeentedichter Dalfsen

Het Kulturhus De Spil ziet dit dichterschap als een erefunctie. Deze geldt voor de duur van 2 jaar waarna een nieuwe dichter geselecteerd zal worden.

Organisaties kunnen de dichter benaderen om een gedicht te schrijven en de dichter kan ook zelf het initiatief nemen voor een gedicht.  De Gemeentedichter schrijft gedichten die over de omgeving kunnen gaan en/of die betrekking hebben op gebeurtenissen die daar plaatsvinden.

Van de eredichter wordt verwacht dat er minimaal vijf gedichten in de periode van 2 jaar worden geschreven. Hier tegenover staat een vergoeding van 500 euro. Waar mogelijk worden deze gedichten voorgedragen* c.q.  gepubliceerd in de lokale media en/of op Social-media.

Een eerste publieke optreden door de gekozen dichter van de Gemeente Dalfsen zal plaats vinden op 25 april 2020 tijdens de opening van het vrijheidsconcert welke zal plaats vinden in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.