12.3 C
Nieuwleusen
donderdag 13 mei 2021
Home Evenementen Live-muziek rond de Top 2000 in De Spil

Live-muziek rond de Top 2000 in De Spil

Tegen het eind van het jaar organiseert kulturhus De Spil in Nieuwleusen, net als vorig jaar, een avond rond de Top 2000. De avond vindt plaats op maandag 30 december, van 20.00 tot 23.00 uur.

Centraal staat de jaarlijkse lijst van Radio NPO 2, waarin de populairste muzieknummers langskomen. Er wordt aan meegewerkt door MEC Muziekschool (die muzieklessen verzorgt in De Spil), Vechtdal FM en Het Grammofoonmuseum in Nieuwleusen. Vechtdal FM zendt het evenement live op de radio uit.

{loadmoduleid 158}

Meer nog dan vorig jaar staat de avond in het teken van live-muziek, die wordt omlijst door keuzes uit de lijst die worden gedraaid door twee DJ’s van Vechtdal FM: Erik van den Berg en Henri Willems. Hans van Dongen van Muziekschool MEC heeft enkele groepen die bij zijn muziekschool repeteren, uitgenodigd om één of twee nummers op de Top 2000 live te spelen op het podium dat in het grand-café van De Spil wordt ingericht. Hij begeleidt in elk geval de volgende groepen: Anita van der Veen, Klaas Sneijder, Arend Luten en Jarno Harink (Somewhere between van The Tumbleweeds en Why not me van The (Judds); Mascha Konterman, Johan Meijer, Klaas Huisman en Mike Buijs (Valerie van Amy Winehouse en Always remember us this way van Lady Gaga); Guus Vos, Mike Buijs, Johan Meijer, Hans Blokzijl en Yvonne Siebelink (Sitting on the dock of the bay van Otis Redding en Mrs. Robinson van Simon & Garfunkel. Ook andere popklassiekers worden momenteel ingestudeerd.

Andere onderdelen van de avond zijn: ‘Het verhaal van…’, waarin iemand uit Nieuwleusen of directe omgeving vertelt over een ontmoeting met een popster en/of de band waar hij of zij een groot fan van is. Ook wordt bezoekers gevraagd naar hun favoriete nummer uit de Top 2000. Daarnaast is er een pubquiz, gepresenteerd door Hans Keesmaat. In de loop van de avond wordt de kennis van de deelnemers over de muziek uit de Top 2000 getest aan de hand van een reeks vragen. Zowel voor ‘Het verhaal van…’ als voor de pubquiz kunnen zich nog individuele deelnemers en teams (maximaal drie personen) opgeven. Meer informatie en aanmelding bij Hans Keesmaat, via [email protected] of tel. 06-13642211.

Uiteraard wordt het grand-café in Top 2000-sfeer aangekleed, er zijn gratis hapjes, terwijl drankjes aan de bar verkrijgbaar zijn. De avond duurt van 20.00 tot 23.00 uur, met een aansluitende nazit die tot uiterlijk 24.00 uur duurt. De entree bedraagt vijf euro p.p. en kaarten zijn te koop in Grand Café de Spil (in Kulturhus de Spil).

- Advertisment -

MEEST POPULAIR