Nieuwleusenerdijk tijdelijk afgesloten voor autoverkeer – Probeer gratis een E-bike

0
99

Langs de zuidzijde van de Nieuwleusenerdijk op bedrijventerrein Hessenpoort komt een fietspad. De werkzaamheden hiervoor zijn gestart op maandag 18 november 2019. Begin volgend jaar gaat de rijbaan van de Nieuwleusenerdijk op de schop. Dan is de weg volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Het fietspad wordt aangelegd vanaf de rotonde bij de Steinfurtstraat/Ravenburgstraat tot de Steenwetering. Hiermee komt er ook vanaf dit punt aan beide zijden van de Nieuwleusenerdijk een fietspad. De werkzaamheden zijn naar verwachting op 20 december 2019 afgerond. Bij onwerkbaar weer schuift deze datum door naar 2020. Verkeer kan tijdens de aanleg van dit fietspad gewoon doorrijden over de Nieuwleusenerdijk.

{loadmoduleid 158}

Werkzaamheden Nieuwleusenerdijk

In januari 2020 starten op hetzelfde traject werkzaamheden aan de Nieuwleusenerdijk (zie kaartje). Dit deel is nu opgebouwd als provinciale weg: één baan met twee stroken. De weg wordt straks door een berm gesplitst in twee afzonderlijke rijstroken. In deze periode is de weg volledig afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden aan de weg worden fietsers van en naar Nieuwleusen via het nieuwe fietspad veilig langs het werkgebied geleid. Bus(sen) rijden tijdens de werkzaamheden over het bestaande fietspad aan de noordzijde van de Nieuwleusenerdijk.Het auto- en vrachtverkeer tussen Nieuwleusen en Hessenpoort wordt omgeleid via de routes Jagtlusterallee-N377-A28 en Dedemsweg-N340. Betrokken ondernemers en aanwonenden worden hierover nog verder geïnformeerd.

Uit de auto, op de fiets

Het bouwteam (gemeente Zwolle en Heijmans Infra) maakt van de gelegenheid gebruik om werknemers op Hessenpoort uit de auto te krijgen en te stimuleren om de fiets te pakken. Wethouder William Dogger: “Dit is een mooi moment voor ondernemers om hun medewerkers te stimuleren om de auto te laten staan. Samen met de Provincie Overijssel en Kruitbosch worden tijdens de afsluiting van de Nieuwleusenerdijk, gratis E-bikes beschikbaar gesteld aan medewerkers uit Nieuwleusen die nu vaak de auto gebruiken. De bedoeling is dat zij ook daarna op de fiets naar hun werk gaan. Andere werknemers op Hessenpoort kunnen een week lang gratis een e-bike proberen. Zo maken we samen werk van duurzame mobiliteit.” Werknemers op Hessenpoort die een e-bike gratis willen proberen kunnen zich vanaf 6 december aanmelden op de site  www.fietsenwerkt.nl/hessenpoort. Hier is ook meer informatie te vinden over dit initiatief.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 11 december wordt een informatiebijeenkomst gehouden over de werkzaamheden op Hessenpoort. U bent welkom van 16.00 tot 18.00 uur bij de Technische Unie aan de Ravensburgstraat 2 in Zwolle. Meer informatie vindt u ook op Zwolle.nl/hessenpoort.