S.V. Nieuwleusen wint boeiend duel van Hoogeveen

0
96

De wedstrijd tegen Hoogeveen stond in het teken van de strijd om de tweede plek. Zowel S.V. Nieuwleusen als vv Hoogeveen gingen er vol voor, maar het was S.V. Nieuwleusen dat de winst wist te pakken in een zeer boeiende wedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakten beide ploegen duidelijk om vol voor de winst te gaan. De mouwen werden opgestroopt en er werd geknokt voor elke bal. De thuisploeg zette vroeg druk waardoor Hoogeveen moeilijk tot voetballen kwam. Wel was het duidelijk dat de ploeg over een snelle voorhoede beschikt waar veel gevaar van uitging. De eerste kans was dan ook voor Hoogeveen maar een afstandsschot ging net over. 

{loadmoduleid 158}

In de 12e minuut was het voor de eerste keer raak. Wouter Tabbers trok aan de linkerkant de verdedigers naar zich toe maar hij wist, de op rechts volledig vrijstaande, Tom Vasse te bereiken die oog in oog met de keeper koel bleef: 1-0. 

Er werd de hele eerste helft geen gas terug gegeven, waardoor het een erg leuke wedstrijd voor het publiek was. S.V. Nieuwleusen bleef gevaarlijk en kansen creëren. Eenmaal kwam Bas Evenboer net te laat bij de tweede paal en een tweede maal werd door de scheidsrechter een zuivere handsbal over het hoofd gezien. Waar een ieder dacht dat er met een 1-0 voorsprong gerust zou gaan worden, wist Hoogeveen plotseling het doel te vinden. Nadat Reinier Meijerink de bal simpel inleverde bij de tegenstander wist deze met een prachtige dieptepass Danny Kuiper te bereiken. Met een mooie boogbal over de uitkomende Tim Hoogenkamp zette hij de stand op 1-1. Het had ook nog zomaar 1-2 kunnen worden. Yorno Luneborg van Hoogeveen schrok wellicht van de vrijheid die hij ineens kreeg bij de tweede paal en schoot de bal in de handen van Tim.

De tweede helft begon eigenlijk weer net als de eerste helft met een S.V. Nieuwleusen wat direct druk begon te zetten. Hier had Hoogeveen het de hele wedstrijd toch moeilijk mee. Nadat eerst Wouter van 50 meter net naast schoot, is het Reinier die zijn fout uit de eerste helft goed wist te maken. Hij stond aan het eind van een prachtige aanval die begon bij Leon de Raad. Via Bas zette Wouter, Reinier met een heerlijke steekbal vrij voor de keeper: 1-2. En niet veel later legde Ruben Brinkman uit een vrije trap de bal bij de tweede paal waar wederom Reinier de bal binnen kon schieten. Hoogeveen raakte hierdoor wat gefrustreerd en kreeg meer oog voor de tegenstander dan voor de bal wat het spel zeker niet ten goede kwam. Tot aan het eind van de wedstrijd wisten de oranjehemden de druk op de tegenstander te houden. Veel kansen kwamen er voor beide teams niet meer en de scheidsrechter floot af voor een dik verdiende 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

A.s. zaterdag 14 december speelt S.V. Nieuwleusen uit om 14.00 uur tegen BSVV uit Bovensmilde. De wedstrijd is vervroegd i.v.m. de invallende duisternis. Supporters kunnen mee met de bus die om 12.00 uur vertrekt.

Scoreverloop:

  • 13e min. : 1-0 Tom Vasse
  • 44e min. : 1-1 Danny Kuiper
  • 65e min. : 2-1 Reinier Meijerink
  • 70e min. : 3-1 Reinier Meijerink

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Stefan van Veen, Roy Bollemaat, Saake Malestein, Leon de Raad

Middenveld: Ruben Brinkman, Mark de Weerd, Reinier Meijerink (75e min. Marc Hoogenkamp)

Aanval: Wouter Tabbers (85e min. Nick Holsappel), Tom Vasse, Bas Evenboer (89e min. Steven Visscher)

Pupillen van de week:

Denise van Pijkeren en Maartje van Sleen. Beide meiden voetballen in MO13-1.