USV draait op volle toeren

0
68

Dankzij een bliksemstart had USV al na twintig minuten Oranje Zwart op een kansloze achterstand gezet. De razendsnelle Stefan Boers liep direct al de hele verdediging van de Wanneperveners omver en zijn voorzet was op maat voor Leon Kooiker (1-0). Die maakte even later ook de 2-0 toen hij groen licht kreeg van de scheids ondanks het vlagsignaal van de kant.

Even later een herhaling van zetten. Wel of niet buitenspel? Ron Meijerink mocht door en zag het gaatje in de lange hoek naast doelman Robert Rosema (3-0). Daarna werd USV erg laconiek.

{loadmoduleid 158}

Het slordige spel werd pas in blessuretijd van de eerste helft afgestraft toen de ingevallen Tim Vredenburg vrij baan kreeg (3-1). Direct na rust bleven de gasten het proberen, maar werden toch heel snel op een onoverbrugbare achterstand gezet. Een vlotte aanval via Roy Kuiers en Leon Kooiker bracht Sander Schaeffer in stelling (4-1). Even later stond Leon Kooiker ook aan de basis van de 5-1 van Roy Kuiers. Daardoor was het laatste halve uur een formaliteit. Uit het niets kopte Tim Vredenburg nog een vrije trap raak (5-2). Waarna het slotakkoord weer voor USV was.

Ron Meijerink hield overzicht en zette Leon Kooiker voor een leeg doel (6-2). Een zevenklapper kwam niet op het scorebord omdat de inzet van Ron Meijerink strandde op de paal.  USV heeft voor de winterstop nog twee uitbeurten op het programma. Om te beginnen zondag tegen mede-subtopper Oldeholtpade. Aanvang 14.00 uur.