USV slikt nederlaag in Oldeholtpade (3-1)

0
82

Ondanks het zware veld maakten beide subtoppers er een aantrekkelijke wedstrijd van. Die kon lange tijd alle kanten op. Uiteindelijk trok Oldeholtpade aan het langste eind (3-1). Dat was verdiend. De thuisploeg had op het eigen sportpark Olpae net wat meer inhoud.

USV begon goed aan de wedstrijd en zette Oldeholtpade regelmatig vast op eigen helft. Grote kansen leverde dat niet op. Na twintig minuten werden de rollen omgedraaid. Met een voorname rol voor de kleine, maar onverschrokken linksback Joshua van Weperen.

{loadmoduleid 158}

De druk nam toe en de 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Na een vrije trap werd Peter de Vries slim vrijgespeeld en zijn inzet paste precies naast de paal. Het leek de voorbode van een vroegtijdige beslissing, maar na een half uur kwam USV toch ineens langszij. De weer sterk spelende Roy Kuiers had oog voor Sander Schaeffer, die op zijn beurt de net ingevallen Max Schaeffer in stelling bracht (1-1). Ook na de pauze bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. USV ging weer als eerste op zoek naar een voorsprong, maar net als voor rust raakte USV het initiatief weer kwijt. Oldeholtpade kwam beter in het spel. In de 69e minuut kreeg aanvoerder Wilco Elshof vrij baan na een slordigheid van USV. Een buitenkans waar de topschutter wel raad mee wist (2-1). USV moest opnieuw in de achtervolging en deed dat met veel energie. Ron Meijerink was dichtbij en Niek Ekkelenkamp vergat na een corner oog in oog met doelman Bastiaan Schonewille de bal te raken. In de 82e minuut was het klaar. De USV-muur stond niet goed opgesteld bij een vrije trap. Stefan de Vries zag het gaatje en schoot knap binnen (3-1). USV kan nog niet onder de kerstboom. Komende zondag staat het inhaalduel tegen Trinitas op het programma. In Boijl wordt om 14.00 uur afgetrapt. De bus naar Friesland vertrekt om 12.00 uur.