Dankzij een 1-2 overwinning op Trinitas gaat USV als nummer 5 van de ranglijst vrolijk de feestdagen in. En kijkend naar de stand zit er misschien nog wel meer in. Een knappe prestatie want eind oktober liep USV nog rond met de rode lantaarn.

Het gezegde ‘de donkere dagen voor kerst’ moet bedacht zijn door iemand uit Boijl. Het plaatselijke sportpark lag onder een grijsgrauwe deken van regen en lage wolken. De grasmat was zompig en zwaar. In dit mistroostige decor waren de openingszetten voor USV met onder meer een schuiver van Sander Schaeffer. Maar al gauw was er meer balans.

{loadmoduleid 158}

Vooral omdat de fysiek sterke thuisploeg steeds vaker als winnaar uit de duels kwam. Toch nam USV in de 26e minuut een voorsprong. Linksback Niek Ekkelenkamp hield opruiming. Leon Kooiker had geloof in de ‘peer’ naar voren, won de sprint van een tegenstander en gaf ook doelman Marcel Betten het nakijken (0-1). De opsteker was van korte duur. De gelijkmaker was een optelsom van missers achterin bij USV. Een zomaar weggegeven hoekschop, halfslachtig verdedigen en een vrijstaande Geert van de Boer: (1-1). De dappere toeschouwers zagen na rust een identiek spelbeeld. USV, met Senne Hekkert en Rémon van der Kolk als verse krachten, zocht naar voetballende oplossingen. Trinitas gaf de voorkeur aan de lange bal. Met nog ruim een kwartier op de klok trok USV de wedstrijd ineens volledig naar zich toe. USV had lucht over, waar de tank bij de thuisploeg steeds verder leeg raakte. Komt van al dat zaalvoetbal, bromde een plaatselijke insider. Het slotoffensief van USV leverde vooralsnog alleen een serie corners op. Trinitas liep op het tandvlees, maar sloop toch nog een keer ervantussen. De krul vanaf afstand leek de wedstrijd alsnog te beslissen in het voordeel van de blauwzwarten. En toen was daar de rode adelaar. Zwevend naar de bovenhoek. Leek daar een eeuwigheid horizontaal gestrekt te hangen. Om daarna zijn prooi klemvast tegen de brede borst veilig terug te brengen op aarde. Een fenomenale save van doelman Martijn Scheper. Met nog 5 minuten op de klok schroefde USV het tempo voor de laatste keer op. Met succes. Stan Scholten kreeg de bal keihard op zijn voorhoofd en zette daarmee al dan niet bedoeld Leon Kooiker aan het werk. De vandaag ijzersterke aanvalsleider moest nog een heel eind, werd zwaar belaagd en besloot op rand zestien tot een ouderwetse punter. Doelman Marcel Betten was kansloos op de lage inslag naast de paal (1-2). Ruim in blessuretijd gingen de USV-papaplu’s weer de lucht in na een kopbal van Dennis van der Veen. Marcel Betten graaide de bal ruimschoots achter de lijn vandaan. Arbiter Alberts zag het niet en liet doorspelen. Doelpunt of niet? Wat denk je zelf, knipoogde de Trinitas keeper na afloop veelbetekenend. Het mocht voor USV de pret niet drukken. Het was feest na afloop in de bus. En zo kon de kortste dag van het jaar niet lang genoeg duren.