USV wint oefenduel van FC Wolvega

0
48

In een vrijwel gelijkopgaand oefenduel bleef USV zaterdag aan de goede kant van de score tegen tweedeklasser FC Wolvega (2-1) . Op het zware bijveld van sportpark Hulsterlanden waren het de Friezen die in de 11e minuut de score openden. USV kreeg een corner niet weg en Iwan Stroop schoot van dichtbij hoog en hard raak (0-1). USV had snel een antwoord klaar. Na een kwartier werd Leon Kooiker weggestoken vanuit het middenveld en prikte de bal precies naast de paal in de verre hoek (1-1). Daarna waren er mogelijkheden over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Na rust had FC Wolvega aanvankelijk het beste van het spel. Doelman Martijn Scheper moest dan ook een paar keer handelend optreden. Waarna USV met verse krachten Kay Huzen, Swen Meesters, Rémon van der Kolk en Max Schaeffer in de ploeg het initiatief overnam van de gasten. Dit resulteerde in de 77e minuut in de winnende treffer. Sander Schaeffer kreeg de bal op een presenteerblaadje na een slippertje in de defensie (2-1). Dezelfde speler had nog een riante mogelijkheid de score verder uit te bouwen, maar mikte te hoog.

{loadmoduleid 158}

Volgende oefenwedstrijd vraagteken

De oefenwedstrijd van komende zondag thuis tegen Wacker staat op losse schroeven. De Wijkenaren moeten inhalen voor de competitie. Houd de USV berichtgeving hierover in de gaten.

Woensdag USV 90 jaar!      

Woensdag 15 januari is het precies 90 jaar geleden dat USV werd opgericht. ’s Avonds vanaf 19.30 uur is er een Bijzondere Algemene Ledenvergadering in het clubgebouw. Zaterdag is er vanaf 11.00 uur een reünie voor leden en oud-leden. Aanmelden hiervoor kan nog steeds, onder meer via unionsv.nl. De animo hiervoor is bijzonder groot. De reünie gaat in de loop van de middag vrijwel naadloos over in een jubileumreceptie.