Bert van Lente erelid van USV

0
60

Bestuurslid accommodatiezaken Bert van Lente is woensdagavond tijdens de Bijzondere Ledenvergadering van USV benoemd tot erelid van de club. Een historisch moment want deze hoogste onderscheiding werd nog nooit uitgereikt aan een ‘zittend’ bestuurslid. De waardering voor zijn enorme staat van dienst voor USV werd door deze uitzonderijke timing nog eens extra onderstreept. Eerst als ‘gewone’ vrijwilliger en daarna nu al bijna 20 jaar vanuit zijn functie als bestuurslid accommodatiezaken, was Bert van Lente zeer intensief betrokken bij vrijwel alle bouwprojecten die in de loop der jaren op sportpark Hulsterlanden zijn gerealiseerd. Ook de KNVB pakte uit met lovende woorden en de zilveren speld voor de volledig verraste steunpilaar van de club.

{loadmoduleid 158}

Nog meer benoemingen

In het bijzijn van familie was er ook groot applaus voor Henna Kragt, Hans Wink en Sieme Harreveld. Zij werden door het bestuur voorgedragen en door de leden benoemd tot lid van verdienste van USV. Henna Kragt is sinds jaar en dag actief op het gebied van kantinezaken. Hans Wink is al 30 jaar de motor van de Supportersvereniging. Sieme Harreveld is na een lange bestuursperiode bij de jeugd volop actief in de ‘buitenploeg’ van USV.

Feestelijke agenda

De uitreiking van de eervolle onderscheidingen was het sluitstuk van deze Bijzondere Ledenvergadering ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van USV. De agenda stond vooral in het teken van deze feestelijke mijlpaal. Nadat trainer Yves Heskamp zijn handtekening had gezet onder een nieuwe verbintenis met USV, trapte voorzitter Michiel Smudde af met een reisje door de tijd. De geschiedenis die ook uitvoerig is beschreven in de fraaie jubileumuitgave van het clubblad. Edwin Brinkman gaf namens de jubileumcommissie een toelichting op de komende activiteiten en Dick ten Klooster onthulde een speciaal retro-shirt. Met op de borst ‘Union’ als eerste shirtsponsor en verder voorzien van subtiele jubileumdetails.

Waarna het tijd was om te proosten. Op 90 jaar USV!