S.V. Nieuwleusen begint goed in 2020

0
99

S.V. Nieuwleusen hervatte zaterdag 25 januari de competitie in de 3e klasse D thuis tegen CSVC uit Coevorden en won de wedstrijd met 1-0. Helaas moest de thuisclub starten zonder de geblesseerde spelers Reinier Meijerink, Tom Vasse en Wouter Tabbers. Zodoende begon de net 17-jarige Thomas Koobs in de basis elf. Verder werd het centrum in de verdediging nu bemand door het duo Saake Malestein en Roy Bollemaat zodat Stefan van Veen naar de rechtsback positie verhuisde.

{loadmoduleid 158}

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd ook al had de S.V. Nieuwleusen wel de overhand. Het eerste wapenfeit kwam van Lars Gruben die verassend uit de draai uithaalde en CSVC keeper Rogier Assen tot een uiterste krachtinspanning dreef. Even daarvoor viel een voorzet van Jarne Pol pardoes bovenop de lat bij S.V. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp. Pal voor rust was het Roy Bollemaat die net over kopte na een vrije trap van Ruben Brinkman. De vrije trappen bleven gevaarlijk, want een kwartier na rust was het wederom Roy die nu op de lat kopte na een vrije trap van Ruben Brinkman. In de 65e minuut mocht Ruben wederom aanleggen voor een vrije trap, na een overtreding op de goed spelende Leon de Raad. Nu lepelde Ruben de bal op het hoofd van Bas Evenboer, die wèl raak kopte: 1-0. Even daarna zou het bijna 2-0 worden door een prima aanval van links die de 17-jarige invaller Randy Vink net niet kon afronden. CSVC probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren maar erg overtuigend was het niet, zodat het leek dat ze met een kleine nederlaag ook tevreden waren en die kregen ze dus ook. Een mooie opsteker voor de mannen van S.V. Nieuwleusen die ondanks de blessures toch een degelijke 1-0 overwinning uit het vuur wisten te slepen. A.s. zaterdag 1 februari staat de uitwedstrijd tegen Hollandscheveld op het programma.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel : Tim Hoogenkamp
Achterhoede : Stefan van Veen – Roy Bollemaat – Saake Malestein – Leon de Raad (81e min. Steven Visscher)
Middenveld : Ruben Brinkman – Mark de Weerd – Gerrit Zekveld  – Thomas Koobs
Voorhoede : Lars Gruben (54e min. Randy Vink)  – Bas Evenboer (85e min. Thomas Huzen)

Scoreverloop:

65e min. : 1-0 Bas Evenboer

Pupillen van de week:

Robin Bos en Julian van Leussen, beide jongens spelen in JO13-1.