Aankondiging acties N377

0
105

Onder de buurtbewoners van de N377/Den Hulst is dit weekend een flyer verspreid die oproept tot actie. Al tijden wordt er gesproken om deze weg aan te passen en veiliger te maken, maar tot op heden is dit nog niet gebeurd.

Afgelopen week werd de 3-jarige peuter Mariëlle V. aangereden bij de oversteekplaats ter hoogte van de kruising met de Burg. Backxlaan. Gelukkig liep dit goed af en maakt zij het goed, toch zit de schrik er goed in.

{loadmoduleid 158}

Er wordt opgeroepen tot het bedenken van acties zoals:

  • Spandoeken ophangen
  • Verkeersborden vervangen
  • Zebrapaden Schilderen
  • Actief de snelheid naar beneden brengen
  • etc.

Er ligt op dit moment al wel een plan om de N377 in Nieuwleusen aan te passen. Hierbij wordt de snelheidslimiet verlaagd naar 50 km/u en komen er twee Largas-rotondes. Een rotonde ter hoogte van de Burg. Backxlaan en een rotonde ter hoogte van de Evenboersweg. Daarnaast komen er vrijliggende fietspaden. De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden vanaf medio 2021 t/m medio 2022.