Het Agnieten College krijgt bezoek van de “Love Dokters”

0
65

Het bezoek van de love dokters is bedoeld voor alle leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen. “Op vrijdag 14 februari zal het Valentijn zijn en rond deze tijd hangt de liefde in de lucht en dat is dan ook de perfecte gelegenheid om jongens en meiden voorlichting te geven over de liefde en alles wat daarbij komt kijken.” Aldus jongerenwerker Hendrik Jan van den Berg. De preventieactiviteit met de love dokters is een initiatief vanuit het jongerenwerk van Saam Welzijn.

{loadmoduleid 158}

De love dokters kwamen langs om alle vragen die onder jongeren leven over liefde en seksualiteit te beantwoorden. Daarnaast deelden zij bloemen uit met daaraan een “vrijkaartje”. Op dit vrijkaartje stonden voorlichtingsteksten over seksualiteit, sexting en omgangsnormen die met seksualiteit en liefde te maken hebben.

Het gesprek wordt aangegaan door de love dokters die gemakkelijk het ijs weten te breken waarna er veel aandacht is voor de ludieke preventieve actie. Jongeren staan rond de love dokters en luisteren aandachtig. Lachend, zenuwachtig en voorzichtig wordt er op de love dokters gereageerd. Giechelend worden de bloemen met de “vrijkaartjes” besproken onder de meiden. Zo stoer en luidruchtig wordt er gereageerd door de jongens. Jongerenwerker Hendrik Jan van den Berg zegt:

Het gaat er niet altijd om hoe de reactie nu is. Het gaat ons erom dat jongeren preventief wat van ons mee krijgen. Misschien dat dit alles nu nog niet voor hen van toepassing is, maar mocht het zover zijn dan hopen wij vanuit het jongerenwerk dat de jongeren terugdenken aan ons ‘vrijkaartje’. Daarnaast is het belangrijk om dit thema toch bespreekbaar te maken.