In de strijd om de tweede periode in de derde klasse D heeft S.V. Nieuwleusen, na de misstap van vorige week in Dedemsvaart opnieuw belangrijke punten laten liggen. De ploeg van Jeroen Elzinga bleef steken op een gelijkspel 1-1 thuis tegen Hardenberg ’85.

S.V. Nieuwleusen laat opnieuw punten liggen

Het was zaak voor S.V. Nieuwleusen om deze wedstrijd winnend af te sluiten om nog een gooi te doen naar de 2e periodetitel. Gezien het spelbeeld deze middag mochten de gastheren tevreden zijn met een gelijkspel. Veel meer zat er ook niet in. Enkele basisspelers, de complete voorhoede zit op dit moment in de lappenmand werden node gemist. In het eerste kwartier had Hardenberg ’85 de wedstrijd al op slot kunnen gooien, indien de drie dotten van kansen werden benut. De spitsen van Hardenberg ’85 hadden hun vizier nog niet op scherp staan, zo erg zelfs dat voor open doel werd gemist na een ongelukkige uittrap van Tim Hoogenkamp. Hierna kwam S.V. Nieuwleusen beter in de wedstrijd, wat resulteerde in ook wat kansen. Bas Evenboer schoot te gehaast hoog over nadat hij bediend werd door Thomas Koobs. Ook Roy Bollemaat kreeg een vrije kopkans vlak voor het doel uit een vrije trap van Ruben Brinkman. De bal belandde precies in de handen van de keeper.

{loadmoduleid 158}

De tweede helft verliep erg matig, waarbij bij beide ploegen weinig kansen creëerden. Het was in de 57e minuut Hardenberg ’85 dat op voorsprong kwam. Leon de Raad, die een solide wedstrijd speelde was ongelukkig met een terugspeelbal, die opgepikt werd door spits Lars Jansonius van Hardenberg ’85. Deze was koel en tekende de 0-1 aan. De gasten werden hierna onder druk gezet. Met name Thomas Koobs was de man die deze middag het verschil kon maken. Als er dreiging was richting het vijandelijke doel, stond hij vaak aan de basis. Zo ook bij de gelijkmaker, waarbij hij zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien en met een steekpass Ruben Brinkman bediende, die op zijn beurt Bas Evenboer in stelling bracht. Hij werd echter gehaakt bij zijn doelpoging, wat een strafschop opleverde. Roy Bollemaat nam in de 72e min. de verantwoordelijkheid en schoot deze onhoudbaar binnen: 1-1. De laatste twintig minuten kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, zodat de punten gedeeld werden.

De komende twee zaterdagen staan in het teken van inhaalwedstrijden en carnaval, waarna op 7 maart S.V. Nieuwleusen op bezoek gaat bij Fit Boys in Beilen.