Historische Kring Dalfsen kijkt met Opoe terug op WOII in het Vechtdal

0
132

Vrijdagavond speelde Oese Volluk voor de Historische Kring in de Overkant. Met het blijspel Opoe in the War wordt een beeld geschetst hoe de oorlog in het Vechtdal is beleefd. Ook de gebeurtenissen in Dalfsen waren in het verhaal verwerkt.

Gastspelers Gretha en Grada vertolkten de voedselhalers uit Rotterdam die bij de houtzagerij van Evert en Johanna aanklopten voor eten en brandstof. Ook zij kregen na afloop complimenten voor de wijze waarop ze hun rol hadden vervuld.

{loadmoduleid 158}

De reacties op het stuk en het spel waren uiterst positief en in zijn dankwoord vroeg voorzitter Jan Sibelt het publiek hun waardering uit te drukken in een vrijwillige bijdrage. Bij de uitgang stond men met de hoge hoeden om dit in te zamelen. Het ingezamelde bedrag is voor Tour du ALS.

Dit bedrag zal vanavond bekend gemaakt worden wanneer Toneelgroep Oese Volluk een Benefietvoorstelling geeft voor Tour du ALS team Dalfsen & Team Nieuwleusen. Met een uitverkochte zaal verwacht de toneelgroep een mooi bedrag op te halen. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen op donderdag 11 juni 2020 honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen de vreselijke ziekte ALS.

Van Team Dalfsen doen er (voorlopig) 2 personen mee van Tour du ALS Team Nieuwleusen doen 6 personen mee. 75% van de opbrengst gaat naar onderzoek (nationaal en internationaal) en 25% gaat naar hulp aan patiënten en hun familie/mantelzorgers.

Oese Volluk speelde dit stuk al zes keer eerder in Nieuwleusen en Dedemsvaart. De komende voorstellingen in Ommen op 5 & 6 maart zijn uitverkocht. Daarom geeft Oese Volluk een extra voorstelling op zaterdag 2 mei in de Trefkoele+. Voor deze allerlaatste keer dat Opoe in the War is, verloopt de kaartreservering voorspoedig. Reserveer dus op tijd uw kaarten.

Za. 2 mei    Dalfsen, Trefkoele+

Aanvang: 20:00 uur. Alle leeftijden.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: www.oesevolluk.nl of bel: 06 – 33 31 33 55