USV verdiend langs Ruinen

0
69

USV boekte op sportpark “De Baete” in Ruinen een verdiende 0-1 overwinning op de thuisploeg.

Om mee te blijven doen met de koplopers in de 3e klasse was het voor beide teams van belang geen punten te morsen in dit belangrijke duel. De spanning stond er dus aardig op. Dat was ook zichtbaar want in de eerste helft was het een rommelige partij waar foutieve passes de overhand hadden. Zowel doelman Jarno van Belkum van Ruinen als Martijn Scheper van USV moesten slechts enkele keren ingrijpen bij dreigend onheil in hun strafschopgebied.

{loadmoduleid 158}

USV kwam na rust beduidend beter in haar spel en de verdediging van Ruinen had de handen vol aan de gevarieerde aanvallen van de Nieuwleusenaren. Keeper Van Belkum kon nog een aantal keren een voorsprong van USV voorkomen maar in de 61e minuut was hij kansloos op een kopbal van Leon Kooiker die een uitstekende voorzet van Thijmen Stegeman succesvol afrondde, 0-1. Het team van coach Yves Heskamp kreeg hierna nog meer ruimte en mogelijkheden om verder afstand van Ruinen te nemen. Maar Dennis van der Veen, Max Schaeffer, Roy Kuiers, Leon Kooiker en Ron Meijerink zagen geen kans Van Belkum nog een keer te verschalken. Omdat USV verzaakte de wedstrijd definitief op slot te gooien bleef het tot het laatste fluitsignaal van arbiter Louwes spannend en moest Martijn Scheper in de slotminuten met een geweldige reflex nog een keer een gevaarlijke inzet van Ruinen pareren. Uiteindelijk kon USV de 0-1 voorsprong over de streep trekken en daar viel ook niets op af te dingen.

Aanstaande zondag komt de nog ongeslagen koploper SV Pesse op bezoek in Nieuwleusen. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Hulsterlanden.