USV had winst voor het grijpen tegen Pesse

0
93

Het was volop genieten voor het massaal opgekomen publiek op sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen. De nog ongeslagen koploper Pesse kwam op bezoek en door de goede resultaten van de afgelopen weken van beide teams kregen de toeschouwers ook dit keer meer dan voldoende waar voor hun geld.

Met name in de eerste helft werd de trotse koploper volledig overklast door het uitstekend spelende team van coach Yves Heskamp. Kort op de tegenstander spelend creëerde USV kans op kans en de mannen uit Pesse onder leiding van aanvoerder Arjan Kleine mochten de handen dichtknijpen dat de Nieuwleusenaren slordig met de opgelegde kansen omgingen. Leon Kooiker, Roy Kuiers, Frank Kuiper en Ron Meijerink vonden bij hun scoringsmogelijkheden of een verdediger of doelman Ruben Waninge op hun weg. Een ruststand van 4-0 of 5-0 was dan ook zeker niet onverdiend geweest.

{loadmoduleid 158}

Na de pauze kwam de koploper uit Pesse beter in de wedstrijd maar de defensie van USV kwam nauwelijks in de problemen. Gaandeweg de wedstrijd nam de thuisploeg het initiatief weer over. Ron Meijerink was dicht bij de openingsgoal maar zag zijn lob op de bovenkant van de lat belanden. De ijzeren regel van de voetbalwet kwam ook nu weer uit omdat een foutje in de verdediging van USV direct door Marco Hartman van Pesse werd afgestraft, 0-1. De thuisploeg verzaakte ondanks deze domper niet en bleef geloven in een beter resultaat. Dat had in de 89e minuut ook succes toen Stefan Boers met een prachtige pass Leon Kooiker bediende. Die bedacht zich geen moment en gaf keeper Waninge met een prima goal het nakijken, 1-1. In de blessuretijd kreeg Roy Kuiers nog een unieke mogelijkheid om de winnende treffer binnen te schieten maar zijn schot werd door een verdediger van Pesse geblokt.
Ondanks het puntenverlies kan USV terugkijken op een prima pot voetbal en vol vertrouwen richting de komend wedstrijden kijken.