De viering van 75 jaar vrijheid in de gemeente Dalfsen is door de situatie rond het coronavirus van de baan. Alle activiteiten worden in overleg met de betrokken organisaties afgelast of naar een ander moment verplaatst. Er zijn teveel onzekerheden om op een verantwoorde wijze verder te kunnen gaan met de voorbereidingen en de uitvoering. De organisatoren kijken naar de mogelijkheden voor een alternatief programma op een later tijdstip. Op www.dalfsenviertvrijheid.nl komt deze periode de meest actuele informatie te staan.

(Advertentie)

{loadmoduleid 158}

Afgelopen maandag heeft provincie Overijssel al besloten alle provinciale activiteiten af te gelasten of te verplaatsen, in navolging van veel lokale vieringen. Na zorgvuldige afweging is ook door de organisatoren in de gemeente Dalfsen besloten om de activiteiten af te gelasten en waar mogelijk te verplaatsen. De lustrumactiviteiten zouden begin april van start gaan, waarbij het ‘zwaartepunt’ in het paasweekend van 10-13 april zou plaatsvinden.

Burgemeester Van Lente:

Het is heel spijtig dat dit besluit genomen moest worden, maar er zijn teveel onzekerheden om op een verantwoorde wijze verder te kunnen gaan met de voorbereidingen en de uitvoering. Organisaties, ondernemers en vrijwilligers hebben de afgelopen periode veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen. Ik waardeer ieders inzet enorm en had graag gezien dat dit harde werken werd beloond en we met het bedachte programma samen stil konden staan bij 75 jaar vrijheid.

Share.
Exit mobile version