Beste ondernemer in de gemeente Dalfsen

0
95

Beste ondernemer in de gemeente Dalfsen,

Door de komst van het coronavirus leven we in een ontzettend bijzondere en onzekere periode. Inmiddels heb ik al persoonlijk contact gehad met verschillende ondernemers. Een aantal heeft helaas het bedrijf voorlopig moeten sluiten en ook bij ondernemers die open zijn leeft grote onzekerheid. Ook GBLT leeft hierin mee en heeft maatregelen genomen om ondernemers en zzp’ers tegemoet te komen die door het coronavirus in financiële problemen komen:

  • Een ondernemer of zzp’er die om uitstel vraagt krijgt standaard uitstel van betaling tot uiterlijk 31 augustus 2020;
  • Als de belastingaanslag in termijnen wordt betaald via automatische incasso kan dit proces gestopt worden door een aanvraag in te dienen. Na 31 augustus wordt het incassoschema verlengd met de niet geïncasseerde termijnen;
  • Geplande belastingaanslagen 2020 voor de precariobelasting, reclamebelasting en toeristenbelasting worden pas in september 2020 verstuurd.

{loadmoduleid 158}

Ondernemers en zzp’ers kunnen uitstel van betalen tot 31 augustus 2020 aanvragen. Lees het hele bericht op www.gblt.nl. Hier staat ook een link naar het digitale aanvraagformulier. Voor vragen over deze maatregelen kan contact opgenomen worden met GBLT via telefoonnummer 088 – 064 55 55.

www.dalfsen.nl/corona

We leven in onzekere tijden en het is dan ook niet te voorspellen hoe lang deze situatie gaat duren en of aanvullende maatregelen nodig zijn. In het noodpakket van de rijksoverheid heeft de gemeente een rol. Wij zijn in afwachting van de uitvoering. Zodra hierover meer duidelijkheid is, informeren wij u zo snel mogelijk over. Op www.dalfsen.nl/corona vindt u een aparte pagina voor ondernemers. Hier staan antwoorden op veel gestelde vragen aan de gemeente. Ook staan er telefoonnummers van en links naar overheidsinstanties (bijvoorbeeld www.rijksoverheid.nl/corona of www.kvk.nl/coronaloket). Heeft u nog een vraag, maar staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact op met de gemeente via:

Uit gesprekken met ondernemers vloeit natuurlijk veel onzekerheid voort, maar ik hoor ook positieve dingen: creativiteit, doortastendheid, samenwerken en de schouders eronder zetten. Dit motiveert mij als wethouder ook om mij maximaal voor uw toekomst in te zetten en ondernemers te helpen waar het kan. Ondanks de onzekerheid ben ik ontzettend trots op alle ondernemers in de gemeente Dalfsen. Dalfsen is een ondernemende gemeente; nu en in de toekomst hebben we elkaar hard nodig!

Ik wens u allen veel sterkte en wijsheid toe. Let op de gezondheid van uzelf en uw medewerkers. Neem geen onnodige risico’s en houdt u aan de adviezen van het RIVM.

Als de gemeente iets voor u kan betekenen, aarzel dan niet om contact op te nemen. We verkennen graag gezamenlijk de mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

André Schuurman

Wethouder gemeente Dalfsen