Aanleg rotonde Nieuwleusenerdijk

0
217

Vanaf januari wordt er al hard gewerkt aan de reconstructie van de Nieuwleusenerdijk nabij bedrijventerrein Hessenpoort.
Gedurende deze werkzaamheden rijdt het autoverkeer om, maar houden fietsers en openbaar vervoer doorgang. De afronding van deze werkzaamheden is gepland voor eind april. Dan zou de weg weer open kunnen.

{loadmoduleid 158}

Op een later moment zou er een nieuwe rotonde aangelegd worden ten behoeve van de toekomstige aansluiting Paderbornstraat. De daarvoor benodigde grond was nog niet in eigendom van de gemeente Zwolle. Onlangs hebben de grondeigenaren ingestemd met verkoop van de benodigde grond. Hierdoor is het mogelijk geworden de rotonde alsnog versneld te bouwen aansluitend aan afronding van de bovengenoemde werkzaamheden.

Om onnodige hinder te voorkomen, zal hiervoor de weg langer afgesloten worden (anders moet de weg na openstelling later opnieuw afgesloten worden). De afsluiting voor autoverkeer duurt daarom niet tot eind april, maar tot eind mei.Uiteraard houden de fietsers doorgang tijdens deze werkzaamheden. Dit is helaas niet mogelijk voor het openbaar vervoer, die zal in mei ca. 3 weken om moeten rijden. Op korte termijn wordt met Keolis en provincie Overijssel besproken hoe tijdens deze periode de bediening van Hessenpoort en Nieuwleusen zoveel als mogelijk in stand blijft.

Communicatie

Wanneer er behoefte is aan nadere informatie dan kunt u contact opnemen met onze omgevingsmanager Mark Christenhusz, 06-53549311.
Ook kunt U langskomen in de bouwkeet van Heijmans aan de Tecklenburgstraat te Zwolle.

{loadmoduleid 158}