Oranjevereniging Nieuwleusen last Oranjefeest 2020 af

0
71

Met pijn in het hart heeft de Oranjevereniging Nieuwleusen moeten besluiten het Oranjefeest van dit jaar af te lasten vanwege de corona crisis.

Hoewel op dit moment slechts evenementen tot 1 september zijn verboden, adviseren zowel de gemeente Dalfsen als de Veiligheidsregio IJsselland het Oranjefeest 2020 af te lasten. Als er al na 1 september weer evenementen worden toegestaan is het zeer de vraag in welke vorm en welke restricties in een vergunning worden gegeven. Social distancing (de 1,5 meter maatregel) zal ook dan waarschijnlijk nog van kracht blijven. De Oranjevereniging ziet het als onmogelijk om deze afstand in de programma onderdelen te kunnen garanderen voor publiek, vrijwilligers en/of deelnemers. Het is daarnaast niet mogelijk om onze voorbereidingen pas te starten als er meer duidelijkheid is danwel nu zonder kosten te maken door te gaan in voorbereiden.  

{loadmoduleid 158}

Een feest organiseren zoals Nieuwleusenaren andere jaren gewend zijn, gaat dus niet lukken. De Oranjevereniging heeft daarom besloten niet voor half werk te gaan en het Oranjefeest in zijn geheel een jaar te verplaatsen.

Hiermee kiezen zij in de eerste plaats voor de veiligheid en gezondheid van het publiek, de vrijwilligers en leveranciers. Alvast voor in de agenda’s: het Oranjefeest 2021 is van 29 augustus t/m 4 september. 

{loadmoduleid 158}