Openluchtzwembaden gemeente Dalfsen beperkt openen vanaf 20 mei

0
73

Vanaf woensdag 20 mei openen de openluchtzwembaden in de gemeente Dalfsen haar deuren met beperkte openingstijden en doelgroepen per bassin. Uiteraard met inachtneming van een aantal belangrijke richtlijnen. De zwembaden zijn aan de hand van het protocol van de zwembranche voorbereid op een veilige opening op 20 mei. Alle maatregelen met betrekking tot hygiëne, schoonmaak en veiligheid, die gelden volgens de richtlijnen van het RIVM, worden in acht genomen. De maatregelen vragen wel om discipline en dit zal wennen zijn voor zowel bezoekers als het zwembadpersoneel.

Wethouder Jan Uitslag is blij dat de zwembaden weer open gaan. “Ik heb de weersvoorspelling voor volgende week bekeken en die ziet er behoorlijk goed uit. Gelukkig kan er dan weer gezwommen worden. Al zal het zwemseizoen, door de strikte maatregelen die gelden, anders verlopen dan bezoekers gewend zijn. Zo mogen er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal zwemmers tegelijk het water in.” Alle informatie over de geldende maatregelen en de richtlijnen waarbinnen gezwommen mag worden staat op www.dalfsen.nl/corona.

{loadmoduleid 158}

Verkoop abonnementen

De gemeente adviseert bezoekers om alle geldende maatregelen goed door te nemen en dan pas te beslissen om een abonnement aan te schaffen. Op maandag 18 en dinsdag 19 mei van 08.30 tot 15.00 uur kunnen bij de kassa van het zwembad zwemabonnementen gekocht worden. Hiermee wordt geprobeerd de drukte bij de officiële opening op 20 mei te beperken. Het zwembad is op 20 mei open van 07.00 – 10.00 uur voor banenzwemmen en van 13.00 – 17.00 uur voor recreatief zwemmen. Het verzoek is om zoveel mogelijk met de pin of contactloos te betalen. Daarnaast het verzoek om van te voren al op papier te zetten voor wie een abonnement aangeschaft wordt (naam en geboortedatum). De verplichte pasfoto kunnen bezoekers er thuis zelf op plakken of nieten.

Geen zwemlessen

Bij een volledig seizoen lukt het net om in veel gevallen de zwemlessen op een goede wijze met een diploma te kunnen afsluiten. Met de vele extra eisen en maatregelingen die op basis van het protocol aan de zwemlessen en doelgroepen worden gesteld, is het dit zwemseizoen helaas niet mogelijk om zwemlessen te volgen.

{loadmoduleid 158}