Ruimere openingstijden en zwemlessen in openluchtzwembaden gemeente Dalfsen

0
98

De afgelopen weken hebben bezoekers en zwembadpersoneel van de openluchtzwembaden in de gemeente Dalfsen positieve ervaringen opgedaan met het Protocol Verantwoord Zwemmen. Omdat het goed verloopt ziet het zwembadpersoneel kans om per 15 juni de openingstijden te verruimen, uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is het vanaf zaterdag 20 juni mogelijk om te starten met een deel van de zwemlessen.

Wethouder Jan Uitslag:

Ik ben zeer verheugd dat de zwemlessen weer voorzichtig beginnen. Ook dat er meer mogelijkheden zijn om te zwemmen voor de baantjestrekkers en in het bijzonder voor de ouders die met hun kinderen in het water willen. Ik weet zeker dat we hiermee veel inwoners blij maken. Het is ook fijn dat we hiermee invulling kunnen geven aan de wens van de gemeenteraad.

{loadmoduleid 158}

Verruiming openingstijden

De verruiming van de openingstijden start op 15 juni. Op doordeweekse dagen geldt:

  • 07.00 tot 11.00 uur Banenzwemmen (met één uur verruimd)
  • 11.15 tot 13.15 uur Ouders die samen met hun kind in het water willen zwemmen, spelen en oefenen.
  • 13.30 tot 17.30 uur Recreatief zwemmen (ouders mogen niet in het recreatiebad)

Ook gaan de zwembaden op de zondagen weer open van 13.00 – 16.45 uur.

Zwemlessen

Vanaf zaterdag 20 juni beginnen de zwemlessen in zwembad Gerner en de Meule aan diploma A vergevorderd, B en C. Er wordt twee keer in de week een half uur lesgegeven. Kosten van deze zwemlessen zijn € 51,60 per kind per diploma. Voor diploma A vergevorderd geldt dat, om deel te mogen nemen aan de zwemlessen, vooraf eerst individueel proef moet worden gezwommen. Het kind moet namelijk al les hebben gehad in het wedstrijdbad en de combinatie van de schoolslag kunnen. Aanmelding voor de zwemlessen kan vanaf heden bij de kassa van de zwembaden.

De gemeente adviseert bezoekers om alle geldende maatregelen en de verruimde openingstijden goed door te nemen. Deze informatie staat op www.dalfsen.nl/corona.

{loadmoduleid 158}