Gemeente stimuleert initiatieven met vereenvoudigen regels

0
66

De gemeente Dalfsen stimuleert initiatieven van inwoners en stichtingen die bijdragen aan de leefbaarheid, culturele ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit. Waar initiatiefnemers voorheen te maken hadden met drie regelingen is er per 1 juli één regeling: Initiatieven uit de samenleving. Hiermee komen de regelingen Innovatiebudget Kunst en Cultuur, Kansenpot en Maatschappelijke duurzaamheid te vervallen. Met één regeling is het voor inwoners en stichtingen duidelijker waar zij terecht kunnen met hun verzoek om ondersteuning van hun initiatief.

{loadmoduleid 158}

Wethouder Uitslag is tevreden met de wijziging. “Al jaren zien we dat de meest prachtige en creatieve initiatieven ontstaan die bijdragen aan samenwerking, vernieuwing en enthousiasme. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat wij deze initiatieven op de juiste manier ondersteunen. Daarom hebben wij de drie losse subsidies tegen het licht gehouden en besloten om dit aan te passen en te komen tot één regeling. Hiermee verwachten we het voor inwoners en stichtingen eenvoudiger te maken om een initiatief te ontplooien en in te dienen.”

Initiatieven die in aanmerking komen voor een subsidie zijn initiatieven die een bijdrage leveren aan leefbaarheid, culturele ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit. De eerste aanvraagronde loopt van 1 juli tot 15 augustus.

Hulp en aanvullende informatie

Meer informatie, zoals de voorwaarden en het aanvraagformulier staan op www.dalfsen.nl/initiatief. Voor ondersteuning bij het aanvragen van een subsidie kan men terecht bij de Saam Welzijn of Irene van der Vegte, cultuurcoach. Saam Welzijn en de cultuurcoach kunnen helpen bij het ondersteunen van ideeën, bij het concreter maken van initiatieven en bij het indienen van een aanvraag. Saam Welzijn is bereikbaar via telefoonnummer 0529 482 121 of via de mail [email protected]. Cultuurcoach Irene van der Vegte is bereikbaar via email [email protected].

{loadmoduleid 158}