Dani Eikenaar Tikkie Takkie voetballer van het jaar

0
83

In het Kulturhus de Spil is maandag 10 augustus Dani Eikenaar gekozen tot Tikkie Takkie voetballer van het jaar. De afgelopen weken werd, als onderdeel van de zomeractiviteiten in de Spil, ook het Tikkie Takkie voetbal geïntroduceerd. De jonge voetballers en voetbalsters kregen training in techniek, concentratie, rust en overzicht houden, en oefeningen doen waarbij ze op meerdere dingen tijdens het spel moesten letten. Allemaal kenmerken van Tikkie Takkie voetbal. Inmiddels zijn er meerdere Tikkie Takkie voetbalscholen in Nederland en Europa. De training wordt altijd afgesloten met een partijvorm, waarin het geleerde van de oefeningen weer terug komt.

{loadmoduleid 158}

Het is opvallend hoe snel jonge voetballers en voetbalsters de oefeningen oppakken, en gelijk begrijpen waar het omgaat.

Dani Eikenaar (11 jaar) uit Nieuwleusen, de Tikkie Takkie voetballer van het jaar 2020, was niet alleen goed in de oefeningen en de partij vorm, hij was ook nog coach voor de anderen, waardoor het totale niveau omhoog ging.

Het niveau in de grote sporthal van de Spil was hoog. Op een gedeelde tweede plaats eindigden de tweeling Stijn en Robin, samen met Brian. De derde plaats was voor James, die goed het overzicht kon houden.

De zomeractiviteiten in de Spil worden georganiseerd door de Spil, Saam Welzijn en het Agnieten College (Talentenbrigade).

{loadmoduleid 158}

Zomeractiviteiten in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen een succes

Ondanks dat de zomeractiviteiten in de Spil nog niet zijn afgelopen, spreken de organisatoren van een succes. De activiteiten werden tot nu toe goed bezocht, waarbij het lasergamen met meer dan 50 deelnemers er echt uitsprong. Het blijkt dat kinderen in een vakantie met hoge temperaturen ook wel wat anders willen doen dan zwemmen. Er is een groep kinderen die zelfs elke dag terug komt voor sport en spel, knutselen of lekker iets bakken.

Voor de organisatoren is het opnieuw een bevestiging dat samenwerking tot mooie dingen kan leiden voor de hele gemeenschap van Nieuwleusen e.o. .

{loadmoduleid 158}