USV na rust langs OVC ’21 (2-4)

0
128

Met 2 trainingen in de benen ging USV donderdagavond op bezoek bij OVC ’21. De Ommenaren hadden de voorbereiding op het nieuwe seizoen al wat eerder in gang gezet en speelden afgelopen weekend ook al een wedstrijdje.

Lag het daar aan? Hoe dan ook: de thuisclub zette op het eigen kunstgras meteen de toon. Al in de 3e minuut lag de bal op de stip. Een klusje voor Robin Meijerink (1-0). USV had vaak de bal, maar echt gevaarlijk werd het niet. Integendeel. Na elk balverlies dreigde een snelle counter. Dat deed OVC ’21 goed. Zo kwam in de 23e minuut ook de 2-0 tot stand. Een perfecte pass vanaf het middenveld werd knap afgerond door Tyron Schokker. Nog geen 2 minuten later mocht Robin Meijerink opnieuw aanleggen vanaf 11 meter. Dit keer werd doelman Martijn Scheper winnaar van deze tweestrijd en voorkwam dat zijn ploeg binnen een half uur op een hopeloze achterstond stond.

{loadmoduleid 158}

Na rust kreeg het duel tussen minuut 50 en 55 een spectaculaire wending. Max Schaeffer zorgde voor de aansluiting (1-2), de net ingevallen aanvalsleider Leon Kooiker maakte de gelijkmaker (2-2) en weer Max Schaeffer zorgde zelfs voor een voorsprong (2-3). OVC ’21 moest daarna alle zeilen bijzetten om niet overspeeld te worden. Met intussen talenten Wouter Smudde en Julian Brinkman binnen de lijnen, nam USV in de 78e minuut definitief afstand. Sander Schaeffer stoomde dwars door het midden op, maar kon de fraaie soloactie niet zelf afronden. Leon Kooiker bood hulp met een simpele intikker (2-4).  

Zondag is Giethoorn de volgende halte tijdens de voorbereiding van USV. Aanvang 14.00 uur aan de Kerkweg.

Foto: Peter Meijerink

{loadmoduleid 158}