Winst USV in bakoven Giethoorn

0
139

Na de 2-4 zege van donderdagavond op OVC ’21, oefende USV zondag in Giethoorn. Zonder een streep schaduw was het puffen en zweten in de hobbelige bakoven aan de Kerkweg. In de volle zon steeg het kwik ruimschoots boven de 30 graden. Na 0-4 van Wouter Smudde in de 80e minuut werd dan ook besloten niet meer af te trappen.

{loadmoduleid 158}

Zoals verwacht domineerde USV het oefenduel tegen de 5e klasser uit het toeristische waterdorp van begin tot eind. Dat het bij rust slechts 0-1 stond, lag dan ook helemaal aan USV zelf. Pakweg een dozijn mogelijkheden werd om zeep geholpen. Soms door pech, veel vaker door nonchalance of verkeerde keuzes. En dan was er natuurlijk ook nog Giethoorn doelman Daan Schipper. Die hield met een rij moedige reddingen zijn doel lang schoon. Pas in de 39e minuut wist USV het grote overwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Niek Ekkelenkamp gaf de voorzet en vond Leon Kooiker. De combinatie Ekkelenkamp/Kooiker liet direct na rust opnieuw van zich spreken (0-2). Om het in de 63e minuut in precies dezelfde rolverdeling nog een keer dunnetjes over te doen. Voorzet, goal (0-3). Met intussen ook Julian Bijker en Julian Brinkman in de ploeg was het slotakkoord voor Wouter Smudde. Na voortreffelijk voorbereidend werk van Stefan Boers liet hij keeper Daan Schipper met een hoge streep kansloos.

Ook komende week wordt er volop geoefend. Dinsdagavond is MSC uit Meppel de tegenstander. Aanvang 20.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Zaterdag speelt USV tegen De Weide. Aftrap 15.00 uur in Hoogeveen.

{loadmoduleid 158}