Het zonnetje scheen heerlijk. Het publiek had er zin. USV en MSC ook. Van een potje zomeravondvoetbal was geen sprake. Vanaf de aftrap spatten de vonken eraf. Alsof dit geen oefenwedstrijd was tijdens de voorbereiding op een nieuw seizoen, maar een finale om een grote prijs. Gelukkig stond de ervaren arbiter Drenth voor hetere vuren.

Tegenstander MSC maakte na 110 jaar voetballen op zondag een volledige overstap naar de zaterdag. Daar moet de vorig seizoen nog hoofdklasser helemaal in de kelder beginnen. Het plan is om zo snel mogelijk een paar stappen omhoog te maken. Dat gaat ongetwijfeld snel lukken. Want met de mix van ervaring en talent is de Meppeler traditieclub ongetwijfeld een van de titelfavorieten in de 5e klasse.

{loadmoduleid 158}

Door de verbeten duels op het middenveld kwamen beide ploegen voor rust nauwelijks in de zestien. USV had een licht overwicht, maar grote mogelijkheden leverde dat niet op. Ook de verdediging van USV liet weinig toe. Met als logisch gevolg een doelpuntloze eerste helft. Na rust bleef het onveranderd druistig. De aanvallers kwamen er maar niet door. De ruimtes bleven uiterst beperkt. Wel moest de betrouwbare MSC doelman Mark Holterman nog een keer gestrekt naar de hoek na een inzet van Thijmen Stegeman. Vlak voor tijd leek MSC er nog met de winst vandoor te gaan. Na een vlotte aanval ging Björn Lefferts voor eigen succes maar raakte slechts de lat boven Martijn Scheper. Beide teams lieten nog wat talentvolle jeugdspelers vlieguren maken, zonder dat het verschil werd gemaakt. Het bleef 0-0. Saai was het nooit.

Zaterdag oefent USV bij 2e klasser De Weide uit Hoogeveen. Op sportpark Schutlanden wordt om 15.00 uur afgetrapt.