USV wint met 5-0 van Vilsteren

0
72

De ervaren coach Dik Runherd had de geel/zwarte Vilsteren-bus een klein uurtje uitstekend geparkeerd op de eigen 16-meter. Om precies te zijn tussen minuut 20 en 70 van het bekerduel op sportpark Hulsterlanden.Toen de parkeertijd inging stond het al wel 2-0 voor USV. Vooral dankzij Roy Kuiers. In de 11e minuut zette de linkspoot goed door en stelde Leon Kooiker in staat om de openingstreffer te maken. Even later deed hij het helemaal zelf met een geweldige inslag via onderkant lat. De boomlange doelman Nick Hendriks hoorde de raket slechts langskomen. Daarna had USV steeds de bal maar het te lage tempo gaf de gasten steeds kans om de gaten dichten.

{loadmoduleid 158}

Na rust hetzelfde beeld. USV grossierde in corners, kansen en mogelijkheden, maar niet in goals. Pas in de 71e minuut was het weer raak. De corner van Sander Schaeffer landde op het hoofd van Niek Ekkelenkamp (3-0). Toen ging het even snel. Eerst goed werk van Max Schaeffer en een knappe afronding van Frank Kuiper (4-0). Direct daarna vond Frank Kuiper met een vrije trap Leon Kooiker bij de eerste paal (5-0). USV had toen nog 10 minuten om de score verder op te voeren. Maar het compact spelende Vilsteren wist verdere schade aan de bus te voorkomen. Zondag vervolgt USV het bekertoernooi in en tegen Raalte. Dat is de koploper in de bekerpoule na de 0-7 winst in Balkbrug. Aanvang 14.00 uur aan de Jan van Arkelstraat.

{loadmoduleid 158}