Op bezoek bij Balkbrug, met de klok op 70 en een stand van 0-3, kwam tijdens een blessurebehandeling een oplettende USV-supporter ineens met het nieuws dat Raalte op achterstand stond bij Vilsteren.

Smartphones kwamen uit de zak. Voetbalapps werden druk bekeken. Conclusie: USV had nog een paar doelpunten nodig. Direct bij de spelhervatting zette Stan Scholten zijn voet succesvol tegen de bal: 0-4. In blessuretijd scoorde Stefan Boers ook nog de 0-5. Dat was genoeg. USV bekert verder op doelsaldo. Na de nederlaag van vorige week in Raalte had helemaal niemand rekening gehouden met dit scenario.

{loadmoduleid 158}

Op het zonnige sportpark De Balk had USV voortdurend balbezit, maar het ging voor rust allemaal veel te stroperig. Alleen Dennis van der Veen vond een gaatje. En dat ook nog via een been van een Balkbrug verdediger. Dankzij de goed keepende Sven Emmink en spelmaker Nick Jansen hield Balkbrug verder stand. Na rust werd dat snel anders. Toen schakelde USV een versnelling hoger. Vooral door de turbo van de ingevallen Stefan Boers kwam de thuisploeg steeds vaker in de problemen. Daardoor liep de teller op het scorebord alsnog op naar een handvol treffers.

Balkbrug- USV 0-5 (0-1): 21. Dennis van der Veen 0-1, 49. Max Schaeffer 0-2, 59. Roy Kuiers 0-3, 72. Stan Scholten 0-4, 90. Stefan Boers 0-5.

USV bekert onverwacht verder. Met dank aan Vilsteren. Een opsteker na een wisselvallige voorbereiding. Zondag begint de competitie. Dan gaat USV op bezoek bij Olyphia. Aftrap om 14.00 uur op sportpark Spokedam in Noordwolde.