S.V. Nieuwleusen begint competitie met winst op V.V. Avereest

0
93

Na een In Memoriam en minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van oud-voorzitter en Lid van Verdienste van de KNVB Willem de Weerd begon S.V. Nieuwleusen zaterdag 19 september de  competitie tegen buurman V.V. Avereest.

Een echte derby en na negentig minuten wist S.V. Nieuwleusen de punten in eigen huis te houden en won verdiend met 1-0.

{loadmoduleid 158}

Na ruim een half jaar was het zaterdagmiddag weer voetbal om het echie.

Na de aftrap begonnen beide elftallen wat nerveus aan de wedstrijd. Over en weer waren er nogal wat slordigheden te bespeuren en dat resulteerde in weinig mogelijkheden. De fysieke duels werden grotendeels gewonnen door de mannen uit Balkbrug wat S.V. Nieuwleusen geen kans gaf om haar eigen spel te spelen. Er waren enkele spannende momenten voor het doel van Avereest maar doelman Zwijns bracht redding. Zo gingen we rusten met een brilstand op het scorebord.

Na de thee een iets ander beeld, Avereest probeerde wat te forceren en kreeg ook enkele mogelijkheden maar wist deze niet te verzilveren. Na 60 minuten kwamen Ruben Brinkman en Marc Hoogenkamp, jongeling Stijn Hoekstra en Mark de Weerd vervangen. Ruben gaf meteen zijn visite kaartje af, zijn inzet had meer verdiend maar zijn afstandschot spatte helaas hard uiteen op de lat van het doel van doelman Zwijns, die de bal waarschijnlijk alleen heeft gehoord. S.V. Nieuwleusen kreeg ook het betere van het spel, blijkbaar had de eerste helft nogal wat kracht gekost voor Avereest.

{loadmoduleid 158}

In de 71e minuut resulteerde dit in de openingstreffer voor S.V. Nieuwleusen door een goal van Reinier Meijerink. Bas Evenboer liet de bal goed vallen voor Reinier die wel raad wist met dit buitenkansje 1-0.

In de resterende tijd probeerde Avereest nog wel een aansluittreffer te creëren maar was niet meer bij machte om echt gevaar te stichten voor de goal van S.V.Nieuwleusen.

Zo bleven na 90 minuten de punten in S.V. Nieuwleusen een goed begin van de competitie voor de oranjehemden. Op zaterdag 26 september is de uitwedstrijd in Nijeveen tegen SVN’69.

Scoreverloop:

71e min 1 – 0 Reinier Meijerink

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

  • Doel: Tim Hoogenkamp
  • Achter: Leon de Raad (83e Sander Lefers), Roy Bollemaat, Saake Malestein, Stefan van Veen
  • Midden: Mark de Weerd (60e Ruben Brinkman)  Gerrit Zekveld, Thomas Koobs
  • Voor: Bas Evenboer, Reinier Meijerink, Stijn Hoekstra (60e Marc Hoogenkamp)

{loadmoduleid 158}