Met het Thema ‘Anders dan Anders’, was de Week van de Amatateurkunst dit jaar ook anders dan anders. Het coronavirus heeft het evenement behoorlijk op de schop gegooid, maar dat leidde er gelukkig niet toe dat het publiek thuisbleef. Integendeel zelfs, het was prachtig weer en veel mensen gingen erop uit om op 1,5 m te genieten van de diversiteit van amateurkunst die in onze gemeente werd gepresenteerd. Van een klassiek concert in de Grote Kerk in Nieuwleusen tot een improvisatiedans in Het Dalfser Kunstlokaal en exposities in tuinen, KUNSTGREEP middagen voor kinderen en diverse workshops. Er was van alles te doen en te bezoeken.

(Advertentie)

{loadmoduleid 158}

Kunstwedstrijd

Met Haar werk ‘Schilderij van het Land van Dalfsen’ werd Gerlinde Hovenga uitgeroepen tot winnaar van de kunstwedstijd verbeelding bij het verhaal ‘Land van Dalfsen’. Zij werd door een jury uit ruim 20 inzendingen gekozen als winnaar. Benieuwd naar alle inzendingen? Dat komt goed uit. Want alle werken vormen een schitterende expositie die nog enkele weken in de bibliotheek in De Spil geëxposeerd staat. 

WAK Livestream

De 4 WAK Livestream uitzendingen vanuit De Spil, De Mozaïek, De Stoomfabriek en Trefkoele+ waren de parels van deze WAK- editie. Online kon er naar dit programma gekeken worden, waar lokale kunstbeoefenaars centraal stonden. De organisatie is erg trots op deze uitzendingen, die al veelvuldig bekeken zijn en die ook nu nog steeds teruggekeken kunnen worden via YOUTUBE ‘playlist WAKDalfsen 2020’. Online is er een mooi overzicht gecreëerd van Amateurkunst in onze gemeente.

We kijken terug op een prachtige WAK-editie en danken iedereen voor zijn inbreng en inzet. Graag tot volgend jaar!

{loadmoduleid 158}

Share.
Exit mobile version