Knappe zege USV op HODO: 4-3

0
93

Het publiek was de grote winnaar op een aangename herfstmiddag op sportpark Hulsterlanden. USV en HODO waren aan elkaar gewaagd. Het bleef spannend tot het eind.

Voor rust was er vooral balans en hadden beide ploegen zo hun momenten. USV drong wat meer aan. Dat leverde een kans op voor Max Schaeffer die de bal net niet over Ramon Tijs kon tillen. De HODO doelman stond voortdurend ver voor zijn doel. Dat was ook Sander Schaeffer en Roy Kuiers niet ontgaan. Maar ook hun pogingen misten precisie. Intussen deed HODO volop mee. Met vlotte combinaties werd de USV verdediging regelmatig onder druk gezet. Een knappe reflex van Martijn Schepers op een verdekt schot van Stefan Kikkert voorkwam een voorsprong van de gasten. Op slag van rust zorgde Max Schaeffer voor een mooie opsteker.

{loadmoduleid 158}

Na een pass van Roy Kuiers wipte hij de bal nu wel over de uitgekomen Ramon Tijs (1-0). USV kwam geweldig uit de kleedkamer. Met de onverzettelijke Dennis van der Veen zat de boel achterin op slot terwijl op het middenveld de duels steeds vaker werden gewonnen door Niek Hamers. Na een uur zag uitblinker Frank Kuiper het gaatje richting Leon Kooiker. Ramon Tijs lag nog even dwars maar was in tweede instantie kansloos (2-0). Sein voor USV om door te drukken. De 3-0 liet niet lang op zich wachten en kreeg veel applaus. Perfecte voorzet van Thijmen Stegeman, perfecte kopbal van Leon Kooiker. Even verslapte USV. En dat kan dus niet tegen een ploeg van het kaliber HODO. Jorn Smit kreeg te veel ruimte en schoof binnen (3-1). Roy Kuiers herstelde de marge met een weergaloze trap. Ramon Tijs stond weer eens ver voor zijn doel en werd vanaf een meter of 30 geklopt (4-1). Ondanks de riante voorsprong werd het in de slotfase toch nog billenknijpen voor USV. Eerst rolde een onschuldige vrije trap van Nicky Seinen zomaar in het doel (4-2). In de slotminuut zorgde Stefan Kikkert na een corner voor de aansluiting (4-3). In blessuretijd drong HODO aan, maar USV trok de winst over de streep en had in de slotseconde nog de beste kans via Rémon van der Kolk. Zondag gaat USV op bezoek bij Steenwijkerwold. Op het plaatselijke sportpark wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Foto: Peter Meijerink

{loadmoduleid 158}