Zaterdag 26 september speelde S.V. Nieuwleusen haar eerste uitwedstrijd in deze nog jonge competitie. In Nijeveen bij S.V.N. ‘69  werd een terechte 0-3 overwinning geboekt. Na een 0-1 ruststand werd in de tweede helft het trio doelpunten volgemaakt.

Voor veel Nieuwleusenaren was het zaterdag op sportpark Tussenboerslanden het weerzien met ‘oude bekende’ David Leeuw. David was tot twee jaar geleden nog de hoofdtrainer van S.V. Nieuwleusen. Voor hem kende de tegenstander dus weinig geheimen.

{loadmoduleid 158}

De wedstrijd kenmerkte zich door een rommelig begin. Van beide kanten was er veel balverlies. De spaarzame momenten voor beide doelen werden vooral veroorzaakt door de lange bal van achteruit. De ploeg van trainer Jeroen Elzinga probeerde wel de combinatie te zoeken maar was in de beginfase wat ongelukkig in de passing. De achterhoede van de thuisploeg, onder aanvoering van de 45 jarige routinier Anton Bijker leek zich goed staande te houden. Toch kwamen de gasten in de 21e minuut op voorsprong. Vanuit een inworp verlengde Bas Evenboer de bal met het hoofd, waarna de jeugdige Stijn Hoekstra de bal beheerst inkopte. Na de openingstreffer wilden de oranjehemden meer. Via voorzetten van rechterverdediger Stefan van Veen werd het af en toe gevaarlijk in het doelgebied van de Nijeveners. Ook pogingen van Thomas Koobs en Roy Bollemaat werden niet omgezet in doelpunten, zodat er met een 0-1 stand gerust kon gaan worden.

De tweede helft was amper een minuut bezig of de bal lag al op de stip. Een handsbal van een verdediger van Nijeveen werd bestraft met een strafschop en een gele kaart. Reinier wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 0-2 onberispelijk binnen. Na rust vergat S.V. Nieuwleusen het krachtsverschil uit te drukken in een grotere score. Een prachtige actie van Ruben Brinkman had een beter lot verdiend, maar zijn inzet verdween net over het doel. De gemiddelde leeftijd van de toch al jonge ploeg uit Nieuwleusen werd nog wat lager toen Tom Huizingh zijn opwachting maakte, hij verving op het middenveld Gerrit Zekveld. De 0-3 viel dan toch in de 75e minuut van de wedstrijd. In eerste instantie werd de inzet van Stijn Hoekstra gekeerd, maar zijn voorzet die daarop volgde bereikte Reinier Meijerink die met een kopbal in de verre hoek keeper Kampherbeek kansloos liet. Direct na dit doelpunt konden Reinier Meijerink en Bas Evenboer naar de kant. Zij werden vervangen door Marc Hoogenkamp en Nick Holsappel. Tim Hoogenkamp moest nog wel handelend optreden bij een gevaarlijke vrije trap van de thuisploeg, maar hij wist zijn doel schoon te houden.

S.V. Nieuwleusen speelt de wedstrijd volwassen uit en pakt opnieuw drie punten met wederom de ‘nul’ achterin. Zaterdag  week wacht weer een uitwedstrijd. De ploeg van Jeroen Elzinga gaat dan op bezoek bij CSVC in Coevorden, de aftrap is om half drie.

• Verdediging: Stefan van Veen, Roy Bollemaat, Saake Malestein, Leon de Raad
  • Middenveld: Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Gerrit Zekveld (69 Tom Huizingh)
  • Aanval: Stijn Hoekstra, Reinier Meijerink (76 Nick Holsappel) Bas Evenboer (76 Marc Hoogenkamp)