Corona actueel woensdag 30 september 2020

0
59

Er zijn nieuwe maatregelen, die landelijk opgelegd zijn. Dit is goed; nu hebben we de neuzen weer dezelfde kant op. Het aantal besmettingen neemt nog steeds toe. Behalve besmettingen bij
jongeren, zien we nu ook dat er steeds meer ouderen besmet raken. Voor de komende drie weken geldt de nieuwe noodverordening. Daarna wordt gekeken naar het effect van deze maatregelen, en in hoeverre dit voldoende is. We moeten weer terug naar het gevoel van saamhorigheid, alleen samen krijgen we het virus onder controle.

{loadmoduleid 158}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 303 besmettingen geconstateerd, dat zijn er 39 meer dan een week eerder. Vandaag zijn er 34 besmettingen, dat zijn er 24 minder dan afgelopen maandag.

De regionale signaalwaarden die voor de veiligheidsregio IJsselland gelden zijn 256 besmettingen per week en 36,5 besmettingen per dag. Wanneer het aantal dagelijkse besmettingen meerdere dagen boven deze signaalwaarden komt zal de veiligheidsregio als zorgelijk (oranje) worden aangemerkt.

{loadmoduleid 158}