Talentenhus begint op stoom te komen

0
132

Het is nog maar ruim drie weken geleden dat het Talentenhus op 31 augustus officieel werd geopend. Drie weken later bruist het Talentenhus van alle kanten, terwijl nog niet eens alle ruimtes in gebruik zijn. Hieronder een selectie van wat er afgelopen weken is gebeurd, en wat ons de komende weken nog staat te wachten.

{loadmoduleid 158}

Talentenbrigadeteam Horeca begint eigen mini restaurant in de Spil

Op 5 oktober tussen 13.00 u en 14.30 u start het Horecateam van de Talentenbrigade met een mini-restaurant in het Grand Café van de Spil.

De bedoeling is om elke maandagmiddag, om de drie week, een lunchkaart te bieden voor een bijzondere groep mensen. Het Team van Hanna, Lieke, Claudia, Robine en Britt kiest voor 5 oktober mensen uit eigen omgeving, om als team ook een keer proef te kunnen draaien.

InteraktContour en Talentenbrigade zorgteam trekken samen op

De komende weken gaan Meike van Gils en Meike Prins van het Talentenbrigadezorgteam meer samen op trekken met mensen van InteraktContour die regelmatig in de Spil komen voor dagactiviteiten. Het gaat dan om mensen met niet aangeboren hersenletsel. Het is de bedoeling dat ze met elkaar gaan bakken, bijvoorbeeld cupcakes, spelletjes gaan doen en/of wandelen. Ook is er ruimte om samen creatief bezig te zijn.

{loadmoduleid 158}

Samenwerking tussen O.B.S. de Tweemaster en Talentenhus

Sport en spel

De samenwerking tussen het Talentenhus en O.B.S. de Tweemaster is een voor de hand liggende omdat ze buren van elkaar zijn. Het Talentenbrigadeteam Sport en Spel verzorgt op 30 september trefballessen tijdens de gym van de Tweemaster bovenbouwklassen in de sportzalen van de Spil.

Pluktuin

Met toestemming van de gemeente starten OBS de Tweemaster, het Talentenhus en Talentenbrigadeteam Groen en Beheer een Pluktuin aan de zijkant van de Spil. Het Groen en Beheer Team, Patrick, Sil, Lennaert en Roy, zijn afgelopen week begonnen met het inkopen van zaad en het inbrengen van boerenkoolzaadjes voor de winter.

{loadmoduleid 158}