Gemeente Dalfsen hijst Regenboogvlag

0
61

Zondag 11 oktober is de jaarlijkse internationale Coming Out Dag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid uitkomt. Deze dag is ook bedoeld om de sociale acceptatie van de LHBT te bevorderen. Vorig jaar heeft een aantal sportverenigingen meegedaan en hier aandacht voor gevraagd door de regenboogvlag te hijsen en door op andere manieren aandacht te schenken aan dit onderwerp (bijvoorbeeld via sociale media). De gemeente Dalfsen heeft ook dit jaar (sport)verenigingen gevraagd dat weekend mee te doen aan de Coming Out Dag door het hijsen van de vlag bij de (sport)vereniging.

{loadmoduleid 158}

Wethouder Jan Uitslag: “We maken graag zichtbaar dat we aandacht hebben voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen of transgenders en dat we hen ondersteunen in hun acceptatie in de samenleving. De actie is overigens niet specifiek gericht op LHTB’ers, maar op alle inwoners. We zijn namelijk van mening dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Ik hoop dan ook dat veel verenigingen en kulturhusen zich aansluiten bij dit initiatief.”

Meer aandacht

Het hijsen van de regenboogvlag is niet de enige activiteit die wordt ontwikkeld om aandacht aan dit onderwerp te besteden. Zo is LHBTI ook onderdeel van het zogeheten Overloop-project, wat leerlingen van basisscholen in de gemeente Dalfsen voorbereidt op de overgang naar de middelbare school. SAAM Welzijn geeft, samen met COC Zwolle, invulling aan de voorlichting op basisscholen. Op initiatief van SAAM Welzijn is een gemeentelijke werkgroep LHBTI opgericht. Deze werkgroep gaat zich richten op het ontwikkelen van verdere activiteiten in de gemeente Dalfsen. Tenslotte wordt in regionaal verband een LHBTI-aanpak ontwikkeld.

Coming Out Dag

De Coming Out Dag vindt jaarlijks plaats op 11 oktober. Coming Out Dag vond voor het eerst plaats in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

{loadmoduleid 158}