Leon Stolte rijdt top tien binnen

0
140

Leon Stolte heeft zijn eerste top tien klassering gepakt tijdens de vijfde race in het ONK tijdens de OW Supercup 600.

Op vrijdag waren er al flink wat ronden gereden, tijdens een aantal druk bezochte trainingssessies met veel verkeer in de baan. Zaterdag voorafgaand aan de race stonden er twee kwalificaties gepland. In de tweede sessie zette Stolte de twaalfde tijd neer. Gezien de tijden van zijn voorgangers zou een top tien klassering erin kunnen zitten.

{loadmoduleid 158}

De start van de race was iets minder, maar gelukkig voor Stolte was er in de eerste ronde gelijk al een rode vlag situatie en werd de race stilgelegd vanwege een valpartij. De herstart verliep aanmerkelijk beter en al gauw mengde hij zich in de strijd om de negende plaats. Lang mocht hij, achtervolgd door twee rijders, op die positie rijden. Met de finish inzicht was het Sander Brons die iets later remde dan Stolte en hem nipt kon passeren, waardoor Stolte als tiende langs de zwart/wit geblokte vlag kwam.

Ik heb het zelf als een mooie race ervaren. In het begin werd ik wat opgehouden door een erg verdedigende rijder en kon ik niet aanpikken bij de groep voor me. Ik had wel druk op de ketel van twee rijders achter me waardoor ik gas moest geven. Jammer dat ik eruit werd geremd in de GT, de allerlaatste bocht,

geniet de rijder nog na.

Hopelijk is dit een goede opwarmer voor aanstaande zaterdag als de laatste twee races van het seizoen staan gepland.

Foto: JTS Fotografie

{loadmoduleid 158}