Hoe memorabel de eerste publiekloze wedstrijd ook was, voor USV werd het een middag om heel snel te vergeten. Onder toeziend oog van slechts een handjevol bestuur en pers begon USV nog helemaal niet zo onaardig. Stefan Boers stoomde een keer gevaarlijk op en een inzet van Sander Schaeffer werd nog net tot corner verwerkt.

USV mist alle inspiratie in Steenwijkerwold

{loadmoduleid 158}

De thuisclub, die voorin met captain Wilko Vroege een ijzersterk aanspeelpunt heeft, was intussen ook al een paar keer gevaarlijk. Halverwege de eerste helft zakte USV als een pudding in elkaar. Niet fel genoeg, te ver van de man, slordig. De openingstreffer van de thuisploeg was een optelsom van missers. Via een kluts bezorgde USV de bal zelf bij Wilko Vroege die laag raak schoot (1-0). Na opnieuw chaotisch verdedigen ontsnapte USV direct daarna met veel geluk aan de 2-0. Toch werd dat de ruststand. In de 43e minuut werd doelman Martijn Scheper geklopt door een vrije trap met stuit van specialist Rob ten Wolde (2-0). Meteen na rust ging USV op zoek naar de aansluiting. Met een lobje was Leon Kooiker nog het dichtstbij. Keeper Gerwin Bosscha kreeg er nog net een handje onder. De thuisploeg probeerde het nog een paar keer van afstand en beperkte zich daarna tot het controleren van de wedstrijd. Steenwijkerwold hoefde niet meer zo nodig en had van het onmachtige USV niks te vrezen. Daardoor ging het duel als een nachtkaars uit. Volledig passend bij het troosteloze decor. Zondag krijgt USV bezoek van Steenwijk. Aanvang 14.00 uur, helaas zonder publiek.