Corona actueel woensdag 7 oktober 2020

0
55

Er zijn nieuwe maatregelen, die landelijk opgelegd zijn. Dit is goed; nu hebben we de neuzen weer dezelfde kant op. Het aantal bevestigde besmettingen in IJsselland is hoger dan tijdens de piek in de eerste golf. We zien dat helaas ook ouderen vaker besmet worden. Zorgen zijn er vooral voor de informele horeca: keten, bedrijfs- en privéfeestjes. Laten we naar elkaar omkijken, op elkaar letten. Alleen samen krijgen we het virus onder controle.

{loadmoduleid 158}

In de veiligheidsregio IJsselland zijn afgelopen week 532 besmettingen geconstateerd, dat zijn er 84 meer dan een week eerder. Vandaag zijn er 94 besmettingen, dat zijn er 27 minder dan afgelopen maandag.

De regionale signaalwaarden die voor de veiligheidsregio IJsselland gelden zijn 256 besmettingen per week en 36,5 besmettingen per dag. Wanneer het aantal dagelijkse besmettingen meerdere dagen boven deze signaalwaarden komt zal de veiligheidsregio als zorgelijk (oranje) worden aangemerkt.

Besmettingen per dag

{loadmoduleid 174}

{loadmoduleid 158}